2023-06-30 391 浏览
今日去咗间元朗一间好隐世嘅cafe,之前起ig见到已经好想去食佢哋嘅crepe 🤤我哋去锦上路站搭72小巴去,去到上村公园站落车行2分钟就到,都几方便~虽然要好多人见要驳程小巴会觉得远,但真系值得去~因为果到都几靓,而且野食真心唔错🤤食完野可以系佢出面打卡,而且佢地仲有间showroom放咗d好特色嘅家私比人客参观同打下卡📸户外嘅位置都好靓,好外国花园feel🌳佢个menu系扫qr code睇嘅,拣好再揾店员落单~起餐牌见佢地有唔少限定野,尤其系饮品,好多季节限定😍今次去都叫咗唔少野食,一份炸鱼薯条,一份可丽饼,两杯饮品同两份甜品炸鱼手指配薯条$108(转黑松露薯条+$25)原本以为个炸鱼指子系一条炸鱼,上咗之后睇清楚先知佢真系写炸鱼手指😂食落都好脆同埋唔油腻,炸衣唔会好厚~黑松露薯条配埋黑松露蛋黄酱,好香黑松露味~薯薯好粗身好好食黑松露香煎带子大虾法式可丽饼 $168份量其实都唔少,食完比我想像中饱,有两只虾同两粒带子系面,带子同虾都好食原本佢上黎果阵,见到佢啲酱系边边到,我以为入面会无咩味啦,点知原来佢入面都有酱,个味系好够,酱捞埋椰菜丝、芝士作为内馅,加埋面果只太阳蛋🍳成份都好好

炸鱼手指配薯条$108(转黑松露薯条+$25)

黑松露香煎带子大虾法式可丽饼 $168
原本佢上黎果阵,见到佢啲酱系边边到,我以为入面会无咩味啦,点知原来佢入面都有酱,个味系好够,酱捞埋椰菜丝、芝士作为内馅,加埋面果只太阳蛋🍳成份都好好食😋

Iced Latte $58
latte嘅咖啡base唔错,饮到有少少烟熏味,唔知关唔关食完黑松露薯条事😂

蝶恋花荔枝冰(季节限定)$68
蝶恋花荔枝冰将个朵花雪佐系冰入面,融佐之后都几靓~饮落系荔枝梳打嘅味道,唔错

Affogato $88
雪糕幼滑~加埋香浓嘅咖啡好完美

宇治抹茶麻糬(限定)$58
宇治抹茶麻糬口感觉得有啲似蕨饼,加埋黑糖酱一齐食味道都唔错
  • 黑松露香煎带子大虾法式可丽饼