2023-10-16 444 浏览
位於大角咀內街既一間西餐廳,店舖藍色一眼就望到,唔好睇少餐廳細小,但餐廳酒品櫃非常壯觀🤩好岩同朋友暢飲一番🍷環境舒適寧靜如果想同朋友慶生都好岩☺️,因為位置唔多建議訂左枱先!每款菜式都有推薦配搭不同的酒👍🏻✨慢煮紐西蘭法式羊架🐮以慢煮方式烹調既羊架色澤粉嫩偏紅,羊架兩件非常大份,平時既羊架係兩支單獨既羊架,尼個係四支架分開兩件,所以份量相對大份😍我地嗌左Medium 食落肉質多汁嫩滑,無乜血水,羊羶味不會太重,肉味清香帶甜不會太濃🤤配搭埋伴碟上既蕃薯蓉🍠蔬菜份量剛好👍🏻✨蟶子皇海膽意大利飯西餐廳少見既蟶子料理🤣蟶子用左蒜蓉豉油烹調食落新鮮肥美鮮甜🤩,海膽意大利飯的味道濃郁鮮美有咬口,每一口都散發著海膽的鮮甜香氣,搭配埋洋蔥和露荀口感味道更為豐富。✨西班牙辣肉腸炸薯條配溫泉蛋原來尼款小食係傳統西班牙菜的配酒小食,即叫即炸既香脆金黃色薯條,再混入惹味的西班牙辣肉腸,食既時候用叉子戳穿半熟的雞蛋,把蛋汁、薯條、辣肉腸混合,出奇地夾🤩蛋汁唔會令到薯條太腍好好食🤤✨荔枝梳打荔枝梳打唔算好甜☺️清新解渴總括而言,餐廳食物質素超高,價錢其實同大部份西餐差唔多,但勝在用料烹調有誠意真心好食👍🏻
每款菜式都有推薦配搭不同的酒👍🏻

✨慢煮紐西蘭法式羊架🐮