1K
2020-04-04 52 浏览
原來黃大仙呢帶都好多美食,今日唸住求其同朋友搵間茶餐廳坐下食下野吹下水,估唔到都食到間水準超班的茶餐廳。來到聯興茶餐廳見入面差不多滿座,應該都食得過。同朋友入去坐左卡位都算舒服,我們求其點了些野食,有吉列魚柳配薯皇,淨雲吞,同埋兩杯椰汁紅豆冰。發現這家茶餐廳的野食同平時食開的口味不同,先知原來老闆係做好食物方面花了這麼多心思。這個魚柳超級新鮮及滑,原來是用新鮮魚炸出來的魚柳,難怪肉質這麼滑溜滑溜。淨雲吞雖然看起來普通,但裡面釀了的餡是新鮮肉之餘,仲有一些秘製材料,講不出來的味道,但真係超好吃,特別係個湯底,我未試過會飲曬一碗淨雲吞的湯,簡直顛覆了我對茶餐廳的要求。最後一定要講這個椰汁紅豆冰,紅豆豆質同平時食開的不同,大大粒新鮮紅豆,而這個椰汁更是人手打出來,椰汁泡滿滿浮面,真係難得。今次的體驗真係超驚喜,而且價錢合理,下次可以再來。
今次的體驗真係超驚喜,而且價錢合理,下次可以再來。
2020-03-21