2023-09-09 102 浏览
同事farewell,要環境好,大家暢所欲言又唔會俾人趕走嘅,首選一定揀私房菜!坐低無耐會有兩碟小食,枝豆同酸齋,枝豆無試,酸齋幾醒胃。前菜- 雙色墨魚仔、溏心蛋、有機沙律菜我個人喜歡溏心蛋,配上魚子醬,口感昇華👍🏻👍🏻2款燉湯姬松茸黑毛豬螺頭燉湯頭,原盅燉,味道濃郁,份量絕對唔少,好飲😋😋另一款無試到,但同事話清甜好飲!蝦球水芙蓉蒸蛋加一啲芡汁,整到好似啫喱咁,口感好得意,又甜甜哋咁!蝦球好大隻👍🏻👍🏻黃花魚配魚子醬賣相精緻,黃花魚嫩滑無骨,配上魚子醬,濃味又未至於搶去黃花魚嘅鮮甜味,唔錯!豬肋骨肉質厚實,呢款男士至愛,啖啖肉😋😋菜燻雞半隻肉質嫩滑,一人一句,秒清隻雞😂😂鮮魚湯有機時令菜小棠菜平時好少食,用魚湯上又ok,食咗好多😂😂家鄉炒米粉米粉幼細,而且份量真係好多好多,每人兩大碗,去至尾星,真係飽到上心口,大家都唔係好食到!甜品涼粉,小芋圓,加上熊仔造型可愛,食慾又番番嚟😊😊

坐低無耐會有兩碟小食,枝豆同酸齋,枝豆無試,酸齋幾醒胃。

前菜- 雙色墨魚仔、溏心蛋、有機沙律菜
我個人喜歡溏心蛋,配上魚子醬,口感昇華👍🏻👍🏻

2款燉湯
另一款無試到,但同事話清甜好飲!

蝦球水芙蓉

黃花魚配魚子醬

豬肋骨
肉質厚實,呢款男士至愛,啖啖肉😋😋

菜燻雞半隻
肉質嫩滑,一人一句,秒清隻雞😂😂

鮮魚湯有機時令菜
小棠菜平時好少食,用魚湯上又ok,食咗好多😂😂

家鄉炒米粉

甜品
涼粉,小芋圓,加上熊仔造型可愛,食慾又番番嚟😊😊