2022-09-21
食burger 我鍾意即叫即食,因為漢堡包要熱辣辣先好食!今日約咗朋友在西營盤站食這間漢堡包店,呢度嘅漢堡包皮我食過好有印象,與其他包店不同!以前問過店主是獨家配方,她買了整個recipe 做的!令人深刻的店名Burger Joys eat with joy嚟呢度一定要叫burger我哋兩個人食,叫了兩個漢堡包再加了一個combo ,有汽水和薯條,再額外叫了雞翼食過不同的漢堡包店,唯獨這一間的包皮味道特別,令人難以忘記!芝士牛肉漢堡$110呢個係大熱burger ,牛肉漢堡用上USDA CHOICE 美國牛肉,漢堡扒好有厚度,咬落啖啖肉,肉味重而有咬口!配菜有生菜、酸瓜和洋蔥等,簡單清新,令漢堡包食落爽口,仲有半溶的芝士,好香!除左牛肉漢堡呢個主角,漢堡包皮都係重點!包皮十分鬆軟,味道有微甜,牛油味濃郁!整個漢堡包每一個部分都配搭得非常好!魚柳漢堡$90除咗牛肉漢堡之外,魚柳漢堡亦都係我最愛食之一!魚柳嘅size非常大,大到超出個包,而且十分厚身,咬落啖啖肉,非常嫩滑!魚柳亦炸得好脆,因為炸粉做得好,夠薄身且鬆脆。同漢堡包皮亦非常配合,一脆一軟,口感更多層次。水牛雞翼6隻$60水牛雞翼
令人深刻的店名
Burger Joys
eat with joy
嚟呢度一定要叫burger
芝士牛肉漢堡$110
魚柳漢堡$90
除咗牛肉漢堡之外,魚柳漢堡亦都係我最愛食之一!
同漢堡包皮亦非常配合,一脆一軟,口感更多層次。
水牛雞翼6隻$60
水牛雞翼是西式漢堡店常見的食物之一,
雞翼食落微脆,酸酸辣辣味道適中,食落非常開胃,啱晒鐘意重口味既人。
甜薯條$54 ( combo $ 42 有汽水加小食,我地加了$12 轉甜薯條)
忍唔住叫多個甜薯條嚟食,叫combo 有薯條食又有汽水飲!
甜薯條甜度足,又炸得夠脆,食落外脆內軟,配上醬汁,更滋味!
餐廳位置起轉角,外牆有特別的油畫,有點隱蔽,但是不難找!