2023-02-15 230 浏览
小时候面对麦当劳汉堡包觉得系人间美食😌时至今日麦记既包已经满足唔到我除左用上USDA认证既安格斯牛肉汉堡😝仲要系全球50大最佳汉堡店亦有所排名真系唔惹少🥹🙌🏻汉堡包卖相讨好馅料表露无遗包装乾净卫生 由头到尾都可以唔洗整污糟双手🙌🏻👍🏻绝对值得一赞⍥ 芝士牛肉汉堡 ❙ $110 使用Brioche bun软熟又有弹性烘过暖暖地 会提升好味指数🤤牛肉即煎 充满肉汁油脂酸瓜 蕃茄 紫洋葱 牛油生菜 仲有块半溶芝士好满足😋+$42 upgrade套餐 包汽水及薯条不过我同朋友都系爱「芝」人士🤣🤣所以又再+$12 转热溶芝士味薯条薯条比麦记更幼 微脆 要尽快食热溶芝士非常澎湃 偏淡味😝如果唔系芝士海会浸稔晒薯条食到底少少轮尽 建议可以比支叉如果唔系手指就要浸落芝士海到🤭⍥ 鸡肉汉堡 ❙ $90半煎炸鸡扒大大块 微脆唔油腻而且唔乾唔柴 好有肉汁👍🏻对我黎讲 几惊喜配料同芝士牛堡大同小异😌一样系不死配搭要大大啖咬先开心😘
小时候

😌一样系不死配搭
要大大啖咬先开心😘

• 鸡肉汉堡
3天前 0 浏览
喺中西区同小朋友打完篮球觅食,又去返呢个老地方。座位唔算多,但贪佢喺市区入边,又有宁静嘅空间。食物嘅选择同以往一样,冇特别大转变。最欣赏佢嘅Combo ,唔一定要系薯条,你可以拣薯堡、洋葱圈或者扭扭薯条。我哋叫咗一个牛肉汉堡Combo ,要扭扭薯条同Zero;另外一个要咗芝士牛肉汉堡。佢所有嘢都系即叫即整,所以薯条劲脆,个包外脆内软,热辣辣,旧汉堡够Juicy,而洋葱、生菜同蕃茄都好新鲜,所以一口咬落去都好Fresh,唔会话好油腻。另外,想欣赏佢嘅包装,好细心,就算汉堡好厚好大个,都唔使担心整污糟对手。下次有机会试埋佢嘅鸡翼先。
喺中西区同小朋友打完篮球觅食,又去返呢个老地方。

座位唔算多,但贪佢喺市区入边,又有宁静嘅空间。

食物嘅选择同以往一样,冇特别大转变。

下次有机会试埋佢嘅鸡翼先。
2023-03-16 0 浏览
⌂ 西营盘Burger Joys西环西营盘第一街27-29号太益楼地舖(到访分店)湾仔骆克道42-50号君悦居地下E舖星期一至日 11:30 - 21:30· 牛肉汉堡+ 洋葱圈 $99· 芝士牛肉汉堡 + 薯堡 $109· 曲奇奶昔 $31 (套餐加配)𖧷 设有加一𖧷 Lunch set 逢星期一至五 11:30 - 14:00供应︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸*・゜网民票选亚洲第五汉堡゜・*西营盘Cafe就听得多啦,原来系隐蔽嘅街巷有间汉堡包店?!同朋友一齐去,倾得太忘我,差啲Miss咗间铺都唔知添ヽ(‘ ∇‘ )ノ间铺细细地大概得10个位到! 见佢哋应该系做外卖居多~今日两点到一个客都无(゜▼゜*) 静静地咁听住餐厅播嘅歌再同朋友Chill住食嘢~ 完美嘅下午 (ृ´͈ ᵕ `͈ ृ )而且厨房Open Kitchen,可以望到厨师煮紧咩!同埋Staff 嘅态度都好好! 最值得赞嘅位系个包装同其他餐厅嘅唔同,劲User friendly 唔单止可以一眼睇到晒个包入面有咩馅料,仲可以攞上黎食仲唔洗担心整污糟手嘅卫生问题添~西营盘谂唔到有咩好嘢食又想去静静地嘅地方就嚟B
⌂ 西营盘
Burger Joys
西环西营盘第一街27-29号太益楼地舖(到访分店)
湾仔骆克道42-50号君悦居地下E舖
星期一至日 11:30 - 21:30

· 牛肉汉堡+ 洋葱圈 $99
· 芝士牛肉汉堡 + 薯堡 $109
· 曲奇奶昔 $31 (套餐加配)

𖧷 设有加一

︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸
*・゜网民票选亚洲第五汉堡゜・*
间铺细细地大概得10个位到! 见佢哋应该系做外卖居多~
今日两点到一个客都无(゜▼゜*)
西营盘谂唔到有咩好嘢食又想去静静地嘅地方就嚟Burger Joys 啦~

︶︶꒦꒷‧˚₊៸៸﹕︶꒷꒦︶꒷꒦︶︶꒦꒷‧˚₊ ៸៸
๑ 牛肉汉堡 $99
见到餐厅写住话系采用美国安格斯牛肉,以及红酒与牛油烹调成汉堡肉,而且个包系Brioche bun是由米芝莲主厨特调,真系同其他快餐店无得比(#´ᗜ`#)睇住厨师新鲜滚热辣煮出黎( ˊᗜˋ)
个包极大旧!同埋劲松软唔系啲又扁又细同硬彬彬嘅包,超级好食.ᐟ‪‪.ᐟ
而入面就有牛肉、番茄、洋葱、生菜,仲有酸瓜,但我同朋友都走咗! 酸瓜打咩!!!

๑ 芝士牛肉汉堡 $109
朋友就嗌咗呢个包~
而套餐就系包一份小食同嘢饮
呢个价钱又食得饱肚黎讲性价比好好!

๑ 洋葱圈 (套餐加配)

๑ 薯堡 (套餐加配)
推荐嗌薯堡ヽ(‘ ∇‘ )ノ
超大份,我哋两个女仔都食唔晒Orz

๑ 曲奇奶昔 $31 (套餐加配)
朋友话汉堡包就系要配奶昔,系健康同减肥两个选择入面,我哋拣咗卡路里超标!但好满足!劲Creamy好好饮꒰ᐡ´т ‧̫ т ̀ ᐡ꒱♡

2023-03-16
  • 曲奇奶昔
2023-03-13 5 浏览
我哋呢几个星期都好深归🤣秘捞完毕又好攰,我同我的他心思思想食burger,就喺屋企附近嘅Burger Joys外卖burger返去食啦🥰之前已食过几次😋所以一嚟到已好快睇啱食乜,简单点了Cheese burger、Single burger,其中一个转Combo🍟🥤+$42。因为餐厅系即点即制,但店员好好咁同我哋讲要等15分钟左右,所以我哋去附近行一阵先👫15分钟後返嚟,真系刚刚攞得👍👍Cheese burger $110。一啖咬落去,热辣辣㗎😍等15分钟都好值得🤣个包外皮香脆内里松软,牛肉汉堡好厚好juicy,又浓牛肉味,加埋洋葱、番茄、生菜、热溶芝士,超级好味满足😍Single burger $100。只系无咗1块芝士而已😝都一样咁好味😋薯条都仲系好热,竟然可以外脆、内烟韧,正啊😄做完嘢真系好攰,我俩能够舒舒服服喺屋企享受咁美味嘅burger,真系好满足😎

薯条都仲系好热,竟然可以外脆、内烟韧,正啊😄

2023-02-25
外卖自取
🍔芝士牛肉汉堡-汉堡包是用牛油微微烘烤过的很香~ 面包又酥又软 肉饼充满了肉汁 配菜好新鲜有洋葱、番茄、酸瓜、生菜和芝士片 份量又大又好吃😋难怪可以得全球50大汉堡排名!🍟薯条-薯条是细薯条 很脆 不过要蹭热吃!🥔薯堡- 外酥里嫩 像迷你版harsh brown 份量很足一个人完全吃不完!

🍟薯条-薯条是细薯条 很脆 不过要蹭热吃!
  • 薯堡
2023-01-13 61 浏览
约咗一个好耐冇见嘅朋友,趁住佢放假嚟到西营盘呢边食lunch~佢之前已经话好想食呢间burger餐厅,今次终於有机会嚟试吓~芝士牛肉汉堡$110好大块牛肉夹系中间,食落仲有芝士拉丝嘅效果~牛肉好Juicy,好多肉汁流出来!鸡肉汉堡$90煎得好香嘅鸡肉,好大个burger,夹住啲生菜🥬洋葱🧅等等~酱汁好好味😋食落同样有好多肉汁曲奇Mikshake $32有好多曲奇脆脆,面头系云呢拿雪糕🍦饮落觉得几甜,不过都几好饮香草Milkshake $32好香云呢拿味~同样有好多cream喺面,感觉好邪恶,但系好饮嘅洋葱圈炸得好香脆嘅洋葱圈🧅好大个圈圈⭕️食落脆卜卜,有淡淡嘅洋葱味,几特别薯条佢系自家制嘅薯条🍟卷卷扭纹状,食落觉得好香好好味😋餐厅老板同老板娘都好好人~Lunch set大概$100,包burger,小食同饮品,几抵食~

芝士牛肉汉堡$110

鸡肉汉堡$90

曲奇Mikshake $32

香草Milkshake $32

洋葱圈

薯条
佢系自家制嘅薯条🍟卷卷扭纹状,食落觉得好香好好味😋

2023-01-12
2022-12-26 59 浏览
【人气获奖汉堡包店】《Burger Joys》今次要介绍曾经喺网上便获得旅游网站票选获奖嘅人气汉堡包店- Burger Joys ~铺头行传统美式快餐店路线 ,虽然食物种类唔算多 ,但系以质量取胜贵精不贵多▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️🔸Single Burger ($100) (Combo + $42)同坊间嘅美式快餐汉堡包店唔同 ,面包明显松软好多 , 牛肉除咗juicy之外 ,亦都唔会太油腻 ,配埋酱汁一流!套餐入面薯条份量算系唔少~同埋都炸得几好!!🔸Buffalo Wings ($58)Buffalo Wings个酱汁整得几辣下~亦都非常入味! 如果唔系太食得辣,可能会有啲辛苦,不过系几好食!!▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️设加一收费▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️📍西环西营盘第一街27-29号太益楼地舖湾仔骆克道42-50号君悦居地下E舖
【人气获奖汉堡包店】
《Burger Joys》

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

套餐入面薯条份量算系唔少~同埋都炸得几好!!

🔸Buffalo Wings ($58)

[IMG.1]

设加一收费

📍西环西营盘第一街27-29号太益楼地舖
湾仔骆克道42-50号君悦居地下E舖
2022-12-12 53 浏览
💛好味指数:4.8/5💛💜回头指数:4.7/5💜被称为香港No1嘅汉堡包店🍔基本上一试就会爱上😍今次同朋友去西环分店嘅Burger Joys,餐厅附近有好多特色壁画,可以顺便打卡😆✅牛肉汉堡$100 &芝士牛肉汉堡$110呢度最出名就系牛肉汉堡🍔,朋友额外再加咗芝士,呢度嘅汉堡包包皮特别松软和厚,同平时一般见到嘅唔一样,配料方面都系同基本汉堡包差唔多,但系牛肉煎得好香好juicy,真系超级好食😋✅Combo$54另外加钱转set餐选咗可乐和奇津辣粉薯条🍟薯条外脆内软,配辣粉好滋味。而且份量好多,我地两个人食一份啱啱好😌🐻总结虽然价钱唔算好平,但系如果真系好中意食汉堡包嘅话真系值得一试👍🏻间唔中慰劳下自己都要嘅😙📍Burger Joys (第一街) (西环)西环西营盘第一街27-29号太益楼地舖
💛好味指数:4.8/5💛
💜回头指数:4.7/5💜

✅牛肉汉堡$100 &芝士牛肉汉堡$110

✅Combo$54

🐻总结

📍Burger Joys (第一街) (西环)
西环西营盘第一街27-29号太益楼地舖
▫️位於西营盘暗巷既神秘角落有间餐厅🔍 原来就系「全球50大最佳汉堡店」之一既Burger Joys🍔✨ 🍔 Cheese Burger $110▫️餐牌上既cheeseburger有5粒星🌟 咁多粒星可以唔试试佢😎 burger用纸盒装住,方便拎起食又唔怕整污糟对手🤲🏻▫️面包超级松软,餐牌上写住系secret recipe brioche buns🤫 google左系一种法国奶油面包🥯🧐 味道好香,食落质感似松饼🥞 面包仲轻轻煎过,非常外脆内软😍 ▫️牛肉肉味香浓之余仲超juicy💦 连中间既蔬菜都非常新鲜🥬 果然名不虚传🏅 唔好睇相以为细细个,超足料食完饱到坐唔到🐒🐟 Fish Burger $90▫️鱼柳超厚身😮 鱼肉好滑,食落系更juicy好味而且无咁漏🤤 Combo $42🥤 Milkshake +$32/▫️要左Strawberry Milkshake🍓 走左cream因为唔钟意🙅🏻‍♀️ 而且感觉无咁肥嘿嘿🤭 奶昔唔会太甜,饮得出啖啖士多啤梨果肉,味道浓郁🥰🍟 Black Truffle Fries +$22▫️加钱转埋黑松露薯条🥳 薯条炸得热辣辣又够脆🍟 超多黑松露好足料‼️ 但都可能

🍔 Cheese Burger $110

🐟 Fish Burger $90

Combo $42
🥤 Milkshake +$32/

🍟 Black Truffle Fries +$22
▫️加钱转埋黑松露薯条🥳 薯条炸得热辣辣又够脆🍟 超多黑松露好足料‼️ 但都可能太多黑松露酱关系令到薯条比较油🛢

▫️题外话原本杯milkshake个底胀起左企唔稳🥤 饮左几啖後店员发现,即刻换过杯俾我😆 贴心服务值得一赞👏🏻
2022-11-20 36 浏览
个位真系好格摄!我fd约我喺呢度食野,完全搵唔到!大家要睇住街号黎搵,佢要行条楼梯落去,喺後巷度,有个招牌。any肥,搵到就ok间舖仔都几细,位唔多。隔离袋外卖有黑松露薯条,未有人拎嗰阵香到我坐隔离枱都闻到!即炸无得输!可惜朋友唔like松露,无叫到。店主推介嘅芝士牛肉汉堡跟餐餐加$42有薯条同野饮,食汉堡薯条梗系要饮杯啤,唔洗谂!一上枱劲靓!个包装好有心思,有个防水防油纸袋装住,下面再有半个纸盒,等你唔洗食到成手汁同油,大加分!每次食burger除非用刀叉,否则食完一定要去厕所洗手!个包好松软,牛肉汉堡只酱好食,又唔会好水,整到个包湿晒。块菜唔知咩菜,不过好易咬,唔会咬一啖成块拉咗出黎,可以做到啖啖都有菜。睇落好似细细个,但系食完劲饱!薯条好大兜,不过有d幼,比m记再幼d但9成都脆!即炸,热气死!杯生啤劲香!好香花味,饮完成口都好花香味!食完热气薯条饮返杯鬼佬凉茶,好合理!鸡肉汉堡夹咗煎鸡扒,只酱好夹,但比较水,食得慢d都会整湿个包。鸡burger嘅配料多d,有埋紫洋葱同蕃茄,生洋葱但完全唔辣,劲正劲正!同牛burger同一款菜,仲有少少火箭菜。块鸡肉好嫩滑,熟得啱啱好。
间舖仔都几细,位唔多。

店主推介嘅芝士牛肉汉堡跟餐

睇落好似细细个,但系食完劲饱!

杯生啤劲香!好香花味,饮完成口都好花香味!
食完热气薯条饮返杯鬼佬凉茶,好合理!

鸡肉汉堡
块鸡肉好嫩滑,熟得啱啱好。
2022-10-21 69 浏览
之前都有介绍过,被誉为有全球头42间汉堡唯一香港代表,米芝莲推介,湾仔第一店就食得多,西营盘分店之後第一次食,试一试能不能够保持湾仔店既水准小店位於巷仔位置,不太难找,比湾仔店装修比较简单,湾仔店带美国风,这间比较港式风格menu 当然主打汉堡包,加$42 转套餐,包括薯条同饮品饮品可以拣啤酒,当然每次都会必拣选择🥰镇店推介,芝士牛肉汉堡👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻即叫即做,自家制汉堡,熟成度刚好,牛肉味浓,肉汁多,面包亦有煎香脆鸡肉汉堡👍🏻👍🏻热辣辣,虽然鸡肉没有牛汉堡出色,但味道不错,如果煎得不太乾身会加不少分西营盘分店不错,可以保持湾仔总店水准,值得再来

menu 当然主打汉堡包,加$42 转套餐,包括薯条同饮品

饮品可以拣啤酒,当然每次都会必拣选择🥰

镇店推介,芝士牛肉汉堡👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

鸡肉汉堡👍🏻👍🏻

西营盘分店不错,可以保持湾仔总店水准,值得再来