2025-05-20
今日出開佐敦做野,順路約朋友食埋中午飯先走。地鋪啲餐廳太多人了,基本上間間都差不多要排隊,最終揀咗間上樓鋪食下西餐,環境舒服啲~我地坐底揀了牛扒定及羊架午餐~紐西蘭肉眼扒,牛扒好大塊,份量十分足夠,只係($108)。牛扒汁不算太濃味,配意粉同牛扒剛剛好不會搶咗牛扒同意粉本身的味道。牛扒生熟都煎得唔錯,但略嫌牛扒略為偏咸咗少少~羊架真係有驚喜,雖然係最貴嘅午餐($133),但係物超所值,羊架味道剛剛好,有本身羊的蘇味但又不太重,煎得恰到好處,外面有焦香的味道,內裏還能保持返應有肉汁,十分滿意及驚喜。意粉亦很多,一定足夠。午餐均有餐湯及飲品跟餐,主食可以揀薯菜意粉或者飯~整體這一間餐廳性價比非常之高,身處喺佐敦地方,有一個咁舒適嘅環境,食物質素唔差,份量亦都足夠,真的不錯,下次經過開佐敦都會選擇呢間~
我地坐底揀了牛扒定及羊架午餐~
午餐均有餐湯及飲品跟餐,主食可以揀薯菜意粉或者飯~