今日來到位於佐敦白加士街的「Wings Cafe & Bistro」,環境裝飾有格調,Cafe 內有不少貓貓主題的裝飾🐈原來逢星期五六日都會有貓店長坐陣😻愛貓之人不要錯過~ 下次有機會要再上去先得❗️🔸加拿大保濕豬鞍配🍎蘋果蓉蜜糖芥末醬 $238十分推介此主食😋豬肉容易煮得又乾又榎口但此份保濕豬鞍真正做到好「保濕」🤣肉質口感好鬆軟之餘,油脂剛好又多汁!感覺焗製的時間掌握得幾好,鎖汁又好味😋🔸黑松露牛肝菌雜菇意粉 $148黑松露味好香,份量好大盤配上極多牛肝菌雜菇!好滿足😋🔸小食 🍄 炒雜菌 $31味道鹹香,好開胃!🔸Cheese cake $68 加配🍨焦糖脆脆雪糕 $16好幼滑的Cheese cake,好喜歡它的口感!軟綿綿得來,卻沒有很重的滯膩感😋🔸龍蝦湯 跟餐轉配價 $25由Dinner Set 的是日西湯轉配!龍蝦湯入味,而且好足料,湯內充滿龍蝦絲肉😍建議大家轉配試試👍🏻🔸南瓜湯 跟餐南瓜蓉的口感好綿感,好飲👍🏻🔸Flat White 跟餐轉配價 $20口感順滑!牛奶味重🥰🔸朱古力牛奶 跟餐轉配價 $10正正常常吧,反而沒有太甜😉📍Wings Cafe & Bistro 佐敦白加

🔸加拿大保濕豬鞍配🍎蘋果蓉蜜糖芥末醬 $238
十分推介此主食😋豬肉容易煮得又乾又榎口
但此份保濕豬鞍真正做到好「保濕」🤣
肉質口感好鬆軟之餘,油脂剛好又多汁!
感覺焗製的時間掌握得幾好,鎖汁又好味😋

🔸黑松露牛肝菌雜菇意粉 $148
黑松露味好香,份量好大盤
配上極多牛肝菌雜菇!好滿足😋

🔸小食 🍄 炒雜菌 $31
味道鹹香,好開胃!

好幼滑的Cheese cake,好喜歡它的口感!
軟綿綿得來,卻沒有很重的滯膩感😋

🔸龍蝦湯 跟餐轉配價 $25
由Dinner Set 的是日西湯轉配!
龍蝦湯入味,而且好足料,湯內充滿龍蝦絲肉😍
建議大家轉配試試👍🏻

🔸南瓜湯 跟餐
南瓜蓉的口感好綿感,好飲👍🏻

🔸Flat White 跟餐轉配價 $20
口感順滑!牛奶味重🥰

🔸朱古力牛奶 跟餐轉配價 $10
正正常常吧,反而沒有太甜😉

📍Wings Cafe & Bistro
佐敦白加士街56號凱豪商業大廈1樓
  • 加拿大保濕豬鞍配蘋果蓉蜜糖芥末醬
2025-06-19 0 浏览
今日去咗Wings cafe and bistro試吓佢哋嘅二人餐,真係覺得幾抵食。首先,蕃茄湯好濃郁,味道鮮甜,啖啖都有蕃茄粒。跟住嚟嘅雞胸凱撒沙律,沙律菜新鮮,雞肉嫩滑,配上凱撒醬辣椒蒜香蜆肉白酒意粉就更加出色,意粉煮得剛剛好,蜆肉略嫌有啲唔夠肥美,但係份量就好多,辣味唔係好出,就算唔係好食得辣嘅都可以試吓厚切牛頸脊唔算好多肉汁,但係都有牛肉味。炸魷魚就脆口,食得出係新鮮魷魚。甜品方面,加錢叫咗日本焦糖布甸幾滑,而且好重蛋味,焦糖味道恰好豆腐花芝麻奶昔亦好飲,可惜食唔到豆腐花嘅味道,感覺比較似芝麻奶,但係都幾好飲!最後,冷泡菠蘿烏龍茶清爽可口,完美解膩。整體嚟講,Wings bistro and cafe嘅二人餐真係好抵食,味道唔錯,服務又好,值得推薦!

跟住嚟嘅雞胸凱撒沙律,沙律菜新鮮,雞肉嫩滑,配上凱撒醬

2025-06-17 195 浏览
香港應該經濟環境轉差,好多小店都出現倒閉潮。所以有特色嘅小店都好值得支持。今次介紹位於佐敦嘅小店「Wings」,店舖都會見到貓貓嘅裝飾。香港店內有時會見到貓店長,可惜當日就見唔到佢嘅身形。Dinner set for two $560沙律和湯是日嘅餐湯就係南瓜湯,口感鮮甜。而沙律就係雞胸凱撒沙律。前菜 (選一)柚子雞翼雞翼炸到香脆,柚子醬可以減低雞翼嘅油脂感,食完都覺得冇咁邪惡。意粉&主菜 (各選一)辣椒蒜香白酒蜆扁意粉遠遠地已經聞到白酒嘅味道,成個意粉唔會太濕潤,充滿蒜香同埋微辣。極厚切牛頸脊牛魔王之選雖然係厚切,但係粉嫩嘅內層同樣係多汁嘅牛肉,食落都唔會乾身。Wings Cafe & Bistro (佐敦)佐敦白加士街56號凱豪商業大廈1樓

Dinner set for two $560
沙律和湯
是日嘅餐湯就係南瓜湯,口感鮮甜。而沙律就係雞胸凱撒沙律。

前菜 (選一)
柚子雞翼

意粉&主菜 (各選一)
辣椒蒜香白酒蜆扁意粉

極厚切牛頸脊牛魔王之選

Wings Cafe & Bistro (佐敦)
佐敦白加士街56號凱豪商業大廈1樓
2025-06-12 227 浏览
晚上🌃約埋老友,去咗位於佐敦的Wings Cafe & Bistro餐廳,輕輕鬆鬆的食番個晚餐啊!是日餐湯,番茄🍅湯,Creamy酸酸地嘅湯,飲後令人更開胃呀。雞胸凱撒沙律🥗,雞胸唔會鞋口,沙律菜清新爽口,食飯前食下菜就啱啦。炸魷魚鬚魷魚條配自家制蒜香蛋黃醬,炸得輕脆味道不錯👍。黑松露牛肝菌雜菌扁意粉,黑松露味濃郁,雜菌份量多伴入意粉內更有咬口感,醬汁creamy,意粉煙韌有咬口,2人份量剛剛好。香煎蒜香羊架會露絲瑪莉醬汁,點了七成熟度,羊架煎得好香口,肉質很軟淋,配菜有紅蘿蔔🥕同creamy的薯蓉,質素很唔錯。飲品要了凍檸茶同凍奶茶😉。
晚上🌃約埋老友,去咗位於佐敦的

炸魷魚鬚魷魚條配自家制蒜香蛋黃醬,炸得輕脆味道不錯👍。

飲品要了凍檸茶同凍奶茶😉。
2025-06-11
Dinner set for 2 $560 另收加一是日西湯普通忌廉南瓜湯,甜甜地,冇咩特別。雞胸凱薩沙律普通好多醬嘅沙律,雞胸超細塊。炸魷魚鬚及魷魚糕配自家製蒜香蛋黃醬冇諗過魷魚鬚係得四舊仔,夠膽買$68?龍蝦汁意大利飯龍蝦汁完全冇味,個飯完全唔似意大利飯,非常之硬,剩係得個鹹字,以為係茶記出品,海鮮都係普通放上去同個飯冇關係。極厚切牛頸脊牛魔王之選+$20終於有樣好食啲,應該係塊牛嘅質素問題,食落去有啲肉香,唔會太硬,薯蓉都唔好食,唔夠滑。凍latte +$20正常有咖啡味。推薦指數: 3/10食到最後甜品都cancel埋,你諗吓餐飯係有幾失望?唔可以話好難食,但絕對稱唔上好食,啲嘢食超級普通感覺冇咩誠意,全部開罐頭湯煮,除咗牛扒好食啲之外,其他完全係唔好食,拜託大家唔好盲目推薦。
Dinner set for 2 $560 另收加一

是日西湯
普通忌廉南瓜湯,甜甜地,冇咩特別。

雞胸凱薩沙律
普通好多醬嘅沙律,雞胸超細塊。

炸魷魚鬚及魷魚糕配自家製蒜香蛋黃醬
冇諗過魷魚鬚係得四舊仔,夠膽買$68?

龍蝦汁意大利飯

極厚切牛頸脊牛魔王之選+$20

凍latte +$20
正常有咖啡味。

推薦指數: 3/10
2025-05-27 470 浏览
今日同老婆撐枱腳💑,去咗佐敦白加士街嘅 **Wings Cafe & Bistro**,呢間樓上Cafe真係有驚喜!餐廳環境chill爆,燈光柔和仲有少少文青感,好啱兩公婆靜靜哋傾計~ 🍽️ **香煎蒜香羊架配露絲瑪麗燒汁**($258/份) 我嗌咗7成熟,老婆就全熟(佢怕見血😂)。**重點嚟啦!** 不論係7成熟定全熟,羊架都keep到肉汁爆棚💦,切開嗰陣仲見到juicy嘅肉質,嫩滑到呢~!7成熟嘅羊肉中間帶住淡淡粉紅,入口超鬆軟;全熟嘅版本竟然一啲都唔韌,仲多咗陣陣焦香🔥,惹味到老婆食到lam lam脷~露絲瑪麗燒汁香草味濃但唔會搶咗羊架鮮味,正!伴碟有超creamy薯蓉🧡、原粒燒蒜頭(焗到軟綿綿超甜)同埋吸晒肉汁嘅長條菇片,連埋沙律菜balance返油膩感,抵讚! ☕ 餐飲跟咗 **凍即磨咖啡**,味道甘香唔酸,飲得出係靚豆~ 🍰 加$68試埋 **開心果抹茶慕斯蛋糕**,層次分明!面頭開心果碎脆脆哋,中間慕斯滑溜,抹茶味回甘唔會死甜,完勝連鎖店! 💯 總結:性價比高!羊架火候控制一流,全熟都咁juicy真係少見,環境服務都好,會encore~

🍽️ **香煎蒜香羊架配露絲瑪麗燒汁**($258/份)

2025-05-20 351 浏览
今日出開佐敦做野,順路約朋友食埋中午飯先走。地鋪啲餐廳太多人了,基本上間間都差不多要排隊,最終揀咗間上樓鋪食下西餐,環境舒服啲~我地坐底揀了牛扒定及羊架午餐~紐西蘭肉眼扒,牛扒好大塊,份量十分足夠,只係($108)。牛扒汁不算太濃味,配意粉同牛扒剛剛好不會搶咗牛扒同意粉本身的味道。牛扒生熟都煎得唔錯,但略嫌牛扒略為偏咸咗少少~羊架真係有驚喜,雖然係最貴嘅午餐($133),但係物超所值,羊架味道剛剛好,有本身羊的蘇味但又不太重,煎得恰到好處,外面有焦香的味道,內裏還能保持返應有肉汁,十分滿意及驚喜。意粉亦很多,一定足夠。午餐均有餐湯及飲品跟餐,主食可以揀薯菜意粉或者飯~整體這一間餐廳性價比非常之高,身處喺佐敦地方,有一個咁舒適嘅環境,食物質素唔差,份量亦都足夠,真的不錯,下次經過開佐敦都會選擇呢間~
我地坐底揀了牛扒定及羊架午餐~

午餐均有餐湯及飲品跟餐,主食可以揀薯菜意粉或者飯~

前幾日與朋友去咗Wings Cafe & Bistro,聽講呢度有好多貓貓元素,真係好可愛!餐廳裝修得幾靚,環境寬敞,杯子、菜單和牆壁上都可以見到貓貓的設計,感覺好溫馨,真係適合聚會!🐱💖🅵🅾🅾🅳厚切牛頸脊 🍖呢道厚切牛頸脊真係好正!油脂比較多,肉質鮮嫩,口感滑順,搭配特製醬汁,味道非常入味,咬落去有濃濃肉香,令人滿足!🥩✨龍蝦汁意大利飯 🍚呢碗龍蝦汁意大利飯真係令人驚喜!飯粒煮得剛剛好,吸收咗龍蝦汁的鮮味,味道濃郁又不會太膩,真係好食到唔想停!😍🦞辣椒蒜香白酒意大利粉 🍝這款意大利粉既香又辣,蒜香味十足,辣味恰到好處,搭配新鮮的海鮮,味道層次豐富,真係一個唔錯的選擇!🍷🔥

🅵🅾🅾🅳

厚切牛頸脊 🍖

龍蝦汁意大利飯 🍚

辣椒蒜香白酒意大利粉 🍝
2025-05-11 213 浏览
朋友見到openrice話呢間餐廳有貓店長,於是就約埋一齊去食,可惜呢日見唔到佢🙈 呢間西餐廳裝潢節單得黎有feel, 環境簡單舒適,食物質素不錯,價錢正常西餐價~炸魷魚鬚配自家製蒜香蛋黃醬($68)魷魚鬚炸得金黃香脆,真係熱辣辣。外層薄薄嘅炸漿唔會搶味,魷魚本身好嫩,配搭佢個蒜香蛋黃醬,好夾。佢上層係魷魚鬚,下層係彈牙嘅魷魚丸(?),因為彈牙,所以一樣好食😙套餐有前菜沙律同西湯揀,沙律新鮮爽脆,配簡單嘅檸檬汁,酸酸地幾清新開胃。忌廉湯唔會太濃味,暖笠笠又夠creamy。有幾款飲品唔洗加錢,我地叫左熱檸水同凍奶茶。龍蝦汁意大利飯 ($168)飯粒煮得岩岩好,軟硬適中(本身少少硬身),吸滿咗龍蝦汁嘅鮮甜同濃香,仲有好多海鮮,包括:蝦、蜆、魷魚等。即使有芝士都唔會太漏。加拿大保濕豬鞍配蘋果蓉蜜糖芥末醬($238)豬鞍肉質嫩滑,煎得外層微脆,內裡保持水嫩,幾易切開。蘋果蓉同蜜糖芥末醬酸甜但唔會嗆,解膩又開胃,配菜有翠玉瓜同車厘茄👍🏻自家製開心果巴斯克芝士蛋糕($68)推薦!蛋糕好soft,做到巴斯克蛋糕嘅效果(淋淋地軟綿綿),開心果味同埋芝士味都濃郁,甜度啱啱好,唔會太膩,cream上面仲畫

炸魷魚鬚配自家製蒜香蛋黃醬($68)

龍蝦汁意大利飯 ($168)

加拿大保濕豬鞍配蘋果蓉蜜糖芥末醬($238)

自家製開心果巴斯克芝士蛋糕($68)
推薦!蛋糕好soft,做到巴斯克蛋糕嘅效果(淋淋地軟綿綿),開心果味同埋芝士味都濃郁,甜度啱啱好,唔會太膩,cream上面仲畫左貓貓嘅樣,十分可愛(我哋唔捨得食左佢🤣)

結論
🫰食物質素不錯,甜品同豬鞍👍🏻 價錢都合理
🫰店員友善坐得舒服

好味度:7.5/10
Wings Cafe & Bistro@佐敦🪡佐敦白加士街56號凱豪商業大廈1樓💰$200 -$300佐敦都算美食集中地,今次依間餐廳值得推薦,餐廳以貓貓為主題,環境簡約溫馨風格,食物水準高質,如果有時想揾啲靚環境,價錢合理既Café,可以考慮下依間😍Dinner set for 2 $560🎃是日南瓜餐湯有冇人同我一樣都好鍾意飲餐湯❤️南瓜湯口感細膩,入口即溶,南瓜帶有甜味,口感豐富。🥗雞胸凱蕯沙律沙律份量好足,兩個人食啱啱好,生菜爽口,雞胸都幾大塊,肉鮮嫩汁,絕對冇hea你!🍟黑松露薯條 薯條炸得金黃酥脆,外脆內軟,黑松露醬香氣十足,但唔會過於濃烈。份量都算大份,兩個人share啱啱好! 🍝黑松露牛肝菌雜茹意粉 超香黑松露味道,意粉滑順,牛肝菌有啲脆感,增加了咬落去的趣味,而雜茹則令整體口感更加豐富,有層次感。整體來講,依道意粉口感平衡,食完令人滿足!🐑香煎羊架配露絲瑪麗燒汁羊架煎得啱啱好,肉質嫩滑,咬落去好有汁,外皮有啲香脆,增添咗層次感。搭配嘅露絲瑪麗燒汁則帶來濃郁嘅香味,令整道菜更加美味。整體嚟講,口感平衡,令人食完之後仍然回味無窮!
Wings Cafe & Bistro@佐敦

🐑香煎羊架配露絲瑪麗燒汁
用餐优惠
試食活動
2025-05-01 173 浏览
上星期五同老婆book 咗呢度試下,整體感覺都算係驚喜!首先要大讚嘅係個牛頸脊,一上枱已經聞到陣陣牛香。仲要睇到靚靚粉紅色,肉汁豐富,牛味超濃郁!不過記得要快啲食,一凍咗就差好遠!香蒜蜆肉意粉就中規中矩,蜆新鮮,蒜香都有,但整體味道偏淡少少。😂另外仲叫咗炸魷魚鬚配自家製蛋黃醬,外脆內嫩,魷魚鬚夠鮮,蛋黃醬又真係唔錯,香濃得嚟又唔膩。但!分量真係偏少..食完有種「未夠喉」嘅無奈感。總結:質素唔錯,有驚喜,成個體驗都開心。
上星期五同老婆book 咗呢度試下,整體感覺都算係驚喜!

但!分量真係偏少..食完有種「未夠喉」嘅無奈感。

總結:質素唔錯,有驚喜,成個體驗都開心。
2025-04-25
  • 極厚切牛頸脊牛魔王之選
2025-04-30 119 浏览
❇️我哋各點一份晚餐,囡囡揀咗香煎蒜香羊架配露絲瑪麗燒汁(7成熟)($248),羊架煎得外層微焦,肉質軟嫩多汁,露絲瑪麗香氣好突出,完全唔騷!配埋椰菜花忌廉湯,綿密creamy,囡囡話呢個湯夠濃郁~飲品佢選咗凍牛奶朱古力,甜而不膩,啱晒鐘意甜食嘅小朋友~ 我就試咗加拿大保濕豬鞍配蘋果蓉蜜糖芥末醬($258),呢個豬鞍真係驚喜!肉質超級嫩,保濕做得好好,咬落去仲有肉汁~蘋果蓉同蜜糖芥末醬嘅搭配好清新,中和咗肉類嘅油膩感。湯同囡囡一樣係椰菜花忌廉湯,飲完已經半肚飽~飲品我揀凍卡布奇諾,咖啡香濃,奶泡綿密,幾有質素! 最後加咗份日本昭和風焦糖布丁($30),布丁滑捋捋,焦糖脆片咬落去“咔嚓”聲,甜度剛剛好,囡囡話呢個甜品係今日最佳ending~ 成餐飯食落黎,感覺餐廳用料幾有誠意,份量夠足,環境安靜唔迫夾,好適合親子或者情侶過黎。價錢方面屬於中等消費,但質素絕對對得住個價~下次想試下佢哋嘅意粉同扒類,睇落都幾吸引!推介俾鐘意西餐嘅朋友,記得book位呀~

2025-04-22 99 浏览
喜愛貓咪🐱的朋友應該會鍾情這間cafe!一踏入Wings Cafe,便見到周圍也佈滿了貓咪🐱裝飾,連盛載飲品的杯也有貓咪🐱圖案,非常可愛。餐廳晚上提供了多款Dinner Set供客人選擇,我和朋友選了以下兩款:🦞🥘龍蝦汁意大利飯~意大利飯吸收了濃郁的龍蝦汁,軟硬度適中。海鮮配料豐富,包括蝦、青口,蜆及魷魚圈,鮮味十足。🐷🍎加拿大保濕豬鞍拼蘋果蓉~豬鞍軟腍,配搭蘋果蓉可中和豬的油膩感,口感清新。🧇朱古力窩夫配可可金寶碎~朱古力窩夫甜度適中,蘸上忌廉,士多啤梨及oreo餅乾同吃,滋味可口。值得一提,平日咖啡拉花便見得多。這裡居然有餐湯拉花,真是意想不到!南瓜湯有南瓜圖案拉花,龍蝦湯便有龍蝦拉花,超級驚喜,kawaii 呢!🤗

用餐优惠
試食活動
一去到門口見到招牌已經見到好大隻貓貓好得意!入到餐廳位置好多好闊落,坐底見到周圍都充滿貓貓蹤影食物種類係一般cafe都會見到既意粉、小食、肉類主菜晚餐SET跟湯/沙律同有一杯飲品,比較划算!魔王之選必叫 厚切牛頸脊可自行選擇熟度,5成粉嫩肉質入口香氣充滿口腔辣椒蒜香白酒蜆扁意粉,蜆肉無沙好香微辣吊味令意粉更突出黑松露薯條,新鮮炸起配上黑松露醬十分美味炸魷魚鬚配自家製蒜香蛋黃醬蛋黃醬加左蒜頭原來咁惹味~~餐廳環境舒服,食物質素中尚係同朋友傾計聚會好地點

一去到門口見到招牌已經見到好大隻貓貓好得意!

入到餐廳位置好多好闊落,坐底見到周圍都充滿貓貓蹤影

食物種類係一般cafe都會見到既意粉、小食、肉類主菜
晚餐SET跟湯/沙律同有一杯飲品,比較划算!

魔王之選必叫 厚切牛頸脊
可自行選擇熟度,5成粉嫩肉質入口香氣充滿口腔

辣椒蒜香白酒蜆扁意粉,蜆肉無沙好香
微辣吊味令意粉更突出

黑松露薯條,新鮮炸起
配上黑松露醬十分美味

炸魷魚鬚配自家製蒜香蛋黃醬
蛋黃醬加左蒜頭原來咁惹味~~

餐廳環境舒服,食物質素中尚
係同朋友傾計聚會好地點
2025-04-06 389 浏览
位於佐敦白加士街一家樓上西餐廳,「Wings Cafe & Bistro」,好多客人食完都好推介,餐廳環境以貓貓做主題,環境舒適坐得舒服,而且抵食又高質,難怪每晚人氣滿滿,晚市有多款不同套餐選擇,例如二人套餐或者Set Dinner ,好多小食、沙律等,仲有咖啡都非常出名👍👍▪️加拿大保濕豬鞍配蘋果蓉 $ 238基本上每台必點,豬鞍厚切大大件,切嘅時候已經感覺到非常軟腍同埋肉質滿滿,入口味道帶天然鹹香,而且真係好Juicy,最喜歡邊位大有少少脂肪肥膏,配合蜜糖芥末醬,而且仲有自家製香滑薯蓉,真的非常出色👍套餐已經包括是日西湯,新鮮蘑菇湯味道香濃,仲有可以自選飲品,我喜歡飲齋啡,這裏的即磨咖啡味道濃厚,食飽飽飲番杯就最啱▪️ 香煎三文魚配白酒忌廉汁 $ 200三文魚煎得魚皮十分香脆,肉質鮮嫩多汁,充滿三文魚的味道,配上羅勒醬汁,配菜有自家製薯蓉、翠玉瓜、香菇、小蘿蔔和小蕃茄,健康又好食是日西湯和滋潤又天然口味的橘貓精選雪菊茶套餐加配只需 + $ 10▪️黑松露薯條 $68份量超大份的炸薯條,品種是幼身,炸得香脆可口,配上薯條的最佳拍檔黑松露醬,夠晒香口又惹味▪️柚子雞翼 $ 72店舖名物,雞翼大

▪️加拿大保濕豬鞍配蘋果蓉 $ 238

▪️ 香煎三文魚配白酒忌廉汁 $ 200
是日西湯和滋潤又天然口味的橘貓精選雪菊茶
套餐加配只需 + $ 10

▪️黑松露薯條 $68

▪️柚子雞翼 $ 72
店舖名物,雞翼大大隻肥大肉厚,炸得超香脆,伴上酸酸甜甜嘅柚子醬汁,充滿柚子的香氣,令人越食越想食
  • 加拿大保濕豬鞍配蘋果蓉
  • 柚子雞翼