2022-09-19
經過文武廟見到隔離條小路有cafe嘅牌🪧留意唔到好易會miss咗呢間隱世cafe簡單嘅裝修同花花布令cafe充滿北歐感覺🥰好鍾意呢類小店cafe,有人情味之餘,食物質素又高👍🏻☕️Conspiracy mocha 問咗店員佢地兩款mocha有咩分別☺️Conspiracy係用本地品牌嘅朱古力,佢地嘅朱古力有3款選擇: 75% dark chocolate ,spicy chocolate,CBD chocolate 揀咗平時最鍾意嘅dark choc mocha朱古力味夠濃👍🏻唔會好似平時用syrup chocolate咁甜,好滿意嘅一杯mocha🥰🥤Strawberry fields 即打嘅smoothie 好香士多啤梨同香蕉味酸酸甜甜咁好啱夏天飲👍🏻🥯Cinnamon bun 麵包質地鬆軟,有濃濃嘅肉桂味👍🏻👍🏻包面有啲糖霜都唔會好甜🥯Cardamom bun麵包入面充滿豆蔻粒粒,味道香濃👍🏻中間有啲肉桂醬,所以都有少少甜甜肉桂味🍫Chocolate ball 有減甜版椰絲coating同隱藏版糖霜coating兩款我地揀咗減甜版都覺得有啲甜朱古力味好濃👍🏻配埋嘢飲食就啱啱好
留意唔到好易會miss咗呢間隱世cafe
簡單嘅裝修同花花布令cafe充滿北歐感覺🥰
好鍾意呢類小店cafe,有人情味之餘,食物質素又高👍🏻
☕️Conspiracy mocha
問咗店員佢地兩款mocha有咩分別☺️
揀咗平時最鍾意嘅dark choc mocha
🥤Strawberry fields
即打嘅smoothie 好香士多啤梨同香蕉味
酸酸甜甜咁好啱夏天飲👍🏻
🥯Cinnamon bun
麵包質地鬆軟,有濃濃嘅肉桂味👍🏻👍🏻
包面有啲糖霜都唔會好甜
🥯Cardamom bun
麵包入面充滿豆蔻粒粒,味道香濃👍🏻
中間有啲肉桂醬,所以都有少少甜甜肉桂味
🍫Chocolate ball
有減甜版椰絲coating同隱藏版糖霜coating兩款