2019-06-27
又係兩個人食飯,又好想揀一個坐得舒服、傾到計、嘢食又好味嘅餐廳,於是友人選擇試這間黑木。.坐在Bar枱,可以看到廚師煮野食,又方便兩個人傾計。 串燒沒有燒過火,很juicy! 特別喜愛燒雞皮,不是燒到很乾,平時其他串燒店都把雞皮燒成薯片一樣,但這裡沒有。成餐飯食物滿意之預,服務都係一流,店員keep住斟茶,又幫你換碟,好細心。呢間既食物非常新鮮之外,雖然係串燒但一d都唔乾身,反而仲嫩滑多汁。聽到店員同隔離檯介紹話部份食材來自沖繩,唔怪之得。我個人特別好黑豚肉,濃郁肉味,肥瘦剛好,咬落爽口,完全不膩。至於蔬菜方面,我幾中意佢既烹調方式完全係呈現日本居酒屋既味道,會加上木魚,令到蔬菜帶點鮮味。(我食左茄子,脆肉瓜,白菌,支豆)講真平時好少食蔬菜串燒,因為覺得好乾,但今次食親既全部都好juicy! 串燒之後就係明太子飯糰,我地以為已經上曬菜,因為都開始飽飽地。點知飲埋個湯,再上豚手及燒魚,會唔會太豐富!佢最後個燒魚好正,肉質真係滑嫩,好重大海既味道,同我係日本居酒屋食既味道一模一樣。燒魚我係其他餐廳食過覺得人地煮得太水,好多汁好怪,呢間就洽到好處,好食上口皮好香脆,肉都好滑。
坐在Bar枱,可以看到廚師煮野食,又方便兩個人傾計。