2022-10-19
到達門口時感覺非常神秘~按門鐘稍等一會,便會有店員過來開門給你,打開門便看到非常華麗的內部裝修,給人一種既神秘又高檔的感覺呢!【時令海膽刺身多士】擺盤非常漂亮,海膽味道濃郁,非常清甜,一啲都唔腥!而且份量絕對唔係hea你,海膽量多,唔係一小片咁~推薦!非常有驚喜~掋食,會想再encore!【法式龍蝦沙律】最高嗰層係龍蝦,中間係鮮芒果粒,下面底層有藜麥~龍蝦係預先煮熟好放上面,配搭甜甜嘅芒果好香無渣一啲都唔酸,藜麥有些許調味過,整體配搭新清,可作為開胃菜。【威靈頓牛柳】10分10分10分非常推薦!真係好少食到咁高質嘅威靈頓牛柳,唔好睇佢細細舊,但係份量非常適中,食完係飽,而且仲有薯仔做配料。叫左5成熟,牛中間係有粉嫩色,但係唔會有血水,咬落去一啲都唔un,非常嫩口~好好食~【烤焗紐西蘭羊架】羊架焗得不錯,叫左7成熟,不過個人認為5成熟應該會更加好食~羊臊味唔算好重,近排天氣轉涼左,秋天嘅時候食特別溫補~【Cocktail - Dream】上菜嘅時候係一大個夢幻氣泡喺隻杯上面~然係就會如圖咁化為氣體,打卡一流!隻藍色好靚~酒味不太重,有淡淡的蘋果味,易入口適合酒量不太好的我,哈哈~【Coc
【時令海膽刺身多士】
【法式龍蝦沙律】
【威靈頓牛柳】
【烤焗紐西蘭羊架】
【Cocktail - Dream】
【Cocktail - Cinderella】
份量很足,飲落感覺好似Fruit Punch~甜甜的糖果味,配埋生果粒增加生果味~不錯!
【法式焦糖蘋果酥】
個人認為嗰碟好靚,哈哈~旁邊有細細舊嘅雲呢拿nuts雪糕~另外一提,旁邊切咗四舊迷你無花果香甜清新超好食~講返個主角,蘋果酥外脆內軟,入面非常足料,而且甜度啱啱好!聽經理講係即叫即整,手工嘢值得一試~