2020-02-28 507 浏览
位於太平山街又有一間高質隱世cafe(⌯˃̶᷄ ⁻̫ ˂̶᷄⌯)成間鋪好似個長方形咁 座位入面到出面都有 個人會想坐出面空氣冇咁焗 好大推佢哋嘅masala chai原本想叫凍但係賣晒TT 印度奶茶裏面加入豆蔻 胡椒 肉桂 苘香多種香料 飲過chaitea好鍾意嗰種辣辣地嗰陣味 而呢杯可以係我飲過最香濃最有茶味嘅 好愛呢杯॰˳ཻ̊♡ 而chocolate chiffon with roselle cream個蛋糕都夠濕潤但係略嫌忌廉冇乜花味呢個唔係必食仲叫左個chocolate cranberry scone 本新唔係好鍾意食scone但係呢個朱古力味幾重唔錯 最後朋友叫左杯hojicha au lait 上面有少少焙茶碎令焙茶味更重 但係我可能飲完chai tea我覺得呢杯冇乜味 呢間價錢偏貴但係食物質素都幾好 會再去同想試埋個cheescake啊(꒦໊ྀʚ꒦໊ི )
Chocolate chiffon with roselle cream
Chocolate cranberry scone