2023-03-02
火鍋隨意門, 1秒帶你由香港飛到土耳其!店如其名,真係好似隨意門咁,令你感覺飛咗去旅行!一入門口,就有captain帶位😍呢度嘅裝修風格,真係令你好似去咗土耳其咁,門口就已經有個靚靚嘅打卡位❤️火鍋食物方面,就唔係行土耳其風格嘅😅港式風格打邊爐,才是王道👍🏻我哋叫咗個花膠雞湯底,全隻雞上,再加超大塊花膠😍Captain叫我哋先飲咗個湯,佢就會親自嚟幫我分咗個花膠佢😆湯底非常濃郁,好似用咗100隻雞嚟熬嘅雞湯咁呀😳火鍋配料,我哋都叫咗幾款😍不得不點呢度嘅安格斯肥牛,油花分布均勻,見到都食慾滿分☺️仲有佢哋嘅餃子拼盤,一碟有10隻,入邊有海鮮、有豬肉,仲有雲吞添☺️我就幾鍾意佢嘅蟹黃餃,蟹黃味非常濃郁👍🏻好難得唔使自己剝蟹架嘛每次打邊爐我都叫大家一定要叫蔬菜,呢度嘅蔬菜拼盤唔好睇佢一半好似好少,呢度加埋應該有成斤重,而且非常新鮮😍偽韓仔係丸類愛好者,我就叫咗個黑松露墨魚丸俾佢,果然係爽口彈牙👍🏻仲有個形象滿分嘅菊花烏龍茶,偽韓仔見到愛不釋手,不停嚷着要幫我哋斟茶😂