昨天晚上同朋友食完飯就嚟左呢度食糖水,其實本來諗住入屯門先食既,但有個朋友話join埋一齊食尖沙咀食,所以就嚟左呢度了.我們叫左:一桶豆腐花-豆腐花好大桶,佢話3-5人用,但其實唔止,我地八個人食,每人都平均食左兩碗,豆腐花好滑好香呀,加糖水及黃糖粉,好好味榴槤pancake-我唔食榴槤的,但朋友話唔掂,個皮好硬,唔好食一窩兩人份量的湯丸-我們選了芝麻味,有十二粒的,嚟到用個火爐整熱,但其實係熟左即刻食得架啦,我覺得d皮唔夠薄及淋,麻麻地糖不甩-叫左兩客,有十二粒的,個樣已經有點怪,同人地其它的不同,好黃色,食落口,好唔掂,勁甜又唔軟,好硬,真的好難食其實我係第一次嚟呢度,朋友話食過好好味,不過佢地係食麵食及凍食的糖水,今次佢地都好失望,但環境就比以前大左好多囉,有兩層,我們還坐在房裏面,都好靚的.不過食物都幾貴,質素又一般.

2009-06-05
$34 (宵夜)