2017-09-11
我同朋友出去旺角shopping完後,就周圍搵嘢食啦,呢排日日都咁熱,大家就搵到呢間試下。我地大約9時半到,因為時間唔早所以都好快入到去坐。海南雞(半份) 啲雞肉非常滑溜,雞皮又香滑之餘唔會太肥,餐廳仲有個秘製醬汁,酸酸辣辣咁就岩哂我地女仔食啦,因為太夜我地冇試到個油飯,下次約定再唻試下先。肉碎生菜包我去親食泰國菜最意食呢個餸,呢道肥肉同肉碎比例適中,加埋香料都炒得好香,亦都好惹味,好足料,生菜包都唔夠包。泰式鳳爪我和朋友都好中意食鳳爪,酸酸辣辣,又唔會太咸,加埋芹菜,蔥,紅蘿蔔絲一齊食,非常好味。椰汁西米糕又去甜品位置啦,又點可以冇呀!我地就叫左椰汁西米糕,都算大件,上層係椰汁糕,而下層有西米,栗米同芋頭粒粒。龍眼水呢個飲品一到就嗅到龍眼蜜味道,顏色深,亦都好多龍眼肉,味道濃郁,相信凍飲會更正。呢道真係一個同朋友傾計,食物又好味,價錢又唔貴,仲開到淩晨兩點,我地又多個宵夜嘅好地方。
我地大約9時半到,因為時間唔早所以都好快入到去坐。
海南雞(半份)
肉碎生菜包