星期四晚放工,約咗我閨蜜慶祝佢生日,我預早訂咗間日本餐位於the one 5樓。日式麻醬豆腐秋葵沙律🥗好大碟,性價比幾高,女仔都鐘意食多啲菜嘅,想讚一讚個豆腐滑滑的好有質感,配上麻醬秋葵蕃茄粒,幾好嘅開胃菜。海老天婦羅🍤賣相係金黃色,好彩唔油膩,又幾好食😋,博博一層炸粉,食落唔錯,有5隻,可以選擇嘅小食👌🏼👌🏼鹿兒島豚肉蘆筍,有驚喜,估唔到佢嘅全消都幾好味,一串有三件。😄燒得豚肉好香,有啲似金菇肥牛卷嘅咬口,不過再好食啲😀,因為蘆筍更顯層次感👍🏼東京爆趣,呢個係必食之選,脆卜卜配有吞拿魚蟹柳,秘製醬汁😋,我嘅最愛🥰❤️因為我朋友生日我揀咗呢個比較浮誇,又可以打卡嘅火山,好特別下,就係如圖片所見,有啲火焰🔥燒燒下😎,我以前以為得火焰雪山做到呢個效果🤣原來家下食個帶子青瓜蟹柳牛油果飯卷,都有火花😍👍🏼👍🏼👍🏼

日式麻醬豆腐秋葵沙律🥗

2022-05-12