2019-04-28 104 浏览
值得一讚既西餐廳,價錢公道,位處旺角咁方便既旺區地段,但環境幾清悠,坐得舒服,可以同閨密靜靜地傾計,呢個地方真係唔錯。我地叫左2個主菜、1杯野飲同1個餐湯,份量剛剛好,夠我地2個女人食,而唔會飽到難受。流心三重芝士手打和牛漢堡包熱辣辣嘅三重芝士,就快要流哂落黎嘅感覺真係好正,同好鬼邪惡,牛肉煎得剛剛好,唔會太乾,肉質仲係好嫩好Juicy,不愧係和牛!芥茉醬個味幾特別,同平時食開嘅有D唔同,但我講唔出係咩分別,條脷無咁靈XD,配埋番茄、生菜、些許嘅香草,好食!薯角新鮮炸起,上枱時仲係卜卜脆,唔係好淋果d,亦唔會油,就咁食呢個包已經令我地覺得有D飽。慢煮肉眼扒配農夫菜呢份肉眼扒煎得剛剛好重煎得好香,因為用慢煮方法煮,肉汁充份鎖住,而調味亦可以充份咁滲入肉入面,除左食美味外,仲多左份誠意係度。醬汁好夾亦都值,配菜用左青豆、香草、薯仔打成嘅醬蓉,超級好味,食牛肉嘅時候已經有少少醬汁,再加埋呢個醬蓉,層次完全唔同晒,睇得出廚師好有心機煮。玫瑰蘋果伯爵茶用新鮮蘋果做,好多餐廳都唔會選擇用新鮮生果去做,而個伯爵茶飲落唔會太甜,輕輕帶出玫瑰 同蘋果嘅味道,再加上新鮮薄荷葉,一流配搭。呢度嘅服務員態度都

流心三重芝士手打和牛漢堡包

慢煮肉眼扒配農夫菜

玫瑰蘋果伯爵茶

呢度嘅服務員態度都幾好,而廚師都幾有心機煮,無論食材,配搭都睇得出廚師用心一面。以呢個價錢唔洗同人逼,又唔會趕人走,出品質素又唔差,呢到真係值得介紹。又多一個閨蜜老地方。
2019-04-24