2011-12-08 2 浏览
之前趁sogo thankful week同男朋友去左行街街~~行左一陣就已經要休息,因為實在太多人,好擠擁!!中場休息去左後面嘅世貿中心食午餐..想坐得舒服d,但又唔想食太貴,因為彈藥要留番shopping ma~~最後入左翡翠,去到嘅時候人唔太多,咁啱有張窗口位,我地兩個人可以坐四人檯,好鬆動呀~仲要有海景,好滿意呢...大家都幾餓下,首先叫左個醉雞,雞絲粉皮,小籠包,四川擔擔麵,咸肉津白膽!!!醉雞--好耐無食過醉雞,今日男朋友又想食,所以就叫左la~~食落有幾強酒香,而且皮唔好肥,肉十分滑....好正呀!!四川擔擔麵 -- 係主打,我要小辣,湯底好香濃呀,仲有花生香,唔係好似其他上海食店咁,湯底好稀, 所以我好鐘意食佢個擔擔麵,而且D拉麵好滑,同埋較有彈性~~小籠包--皮薄餡靚,但係唔易夾爛,肉汁鮮甜味美!!雞絲粉皮--我好愛食,因為凍凍地,而且又有好香的芝麻醬喺上面...好味....好味....我唔係第一次食架啦,鐘意佢嘅食物之外,佢地嘅服務都好好,我上次食甜品佢仲會幫我換新餐具,唔係好多食店會做.抵讚不得不提~~個景真係好靚,
行左一陣就已經要休息,因為實在太多人,好擠擁!!
中場休息去左後面嘅世貿中心食午餐..

四川擔擔麵 -- 係主打
所以我好鐘意食佢個擔擔麵,而且D拉麵好滑,同埋較有彈性~~
小籠包--皮薄餡靚,但係唔易夾爛,肉汁鮮甜味美!!

不得不提~~個景真係好靚,夜晚仲靚!!!!
2011-11-18