2022-09-05 521 浏览
今日天氣勁正,一早同仔女一齊踩單車由大圍到沙市再到第一城,路程唔長,曬下太陽做下運動,真係amazing,下午茶時間食個Tea也是常識吧~ 找了一間有外置坐位的餐廳醫下肚先~呢間叫天下茶屋,店內外很整潔,坐位有分店內及店外,因COV問題,我們也要求坐店外~食物選擇很多,真的花多眼亂,不過下午茶時間一定簡Tea time menu, 遲啲再試其他嘢啦~立即用網上落單,叫左個假日套餐先~先黎左個飲品,十秒內KO左佢… 笑死之後就嚟個餐睇落係OK嘅, 不過試吓先知龍與鳳~首先,個沙律係新鮮嘅,個酸醋汁好fresh好開胃,另外個金菇肥牛係收貨嘅,另外個豬扒係重點,外脆內好Juicy, 唔乾好大筷好抵食,好厚切,一共有六大筷,好滿足~ 不過我只係食咗中間嗰筷,個沙律醬小朋友仲要encall添~ 個烏冬因為係在10秒內已經被”KO”左,所以係無影到相囉~整體而言,係性價比高,無論係食物質素、餐廳環境、服務態度也在中上,特別一提係…. 我之前真係係沙田區找不到價廉物美嘅日本餐廳,但今次我哋找到了~ 下次一定會再嚟食其他特色嘢下次見!
,下午茶時間食個Tea也是常識吧
~ 找了一間有外置坐位的餐廳醫下肚先~
天下茶屋

食物選擇很多,真的花多眼亂,不過下午茶時間
一定簡Tea time menu, 遲啲再試其他嘢啦~
立即用網上落單,叫左個假日套餐先~
先黎左個飲品,十秒內KO左佢… 笑死

之後就嚟個餐
睇落係OK嘅, 不過試吓先知龍與鳳~
個烏冬因為係在10秒內已經被”KO”左,所以係無影到相囉

下次見!