2010-12-28
前幾天和女友去跑馬地過平安夜,雖然冇銅鑼灣咁熱鬧,但就多左一份貴氣,同聖誕氣氛。好啦費話唔講啦,入正題啦。 首先頭盤係海鮮凍盤,d 海鮮有蠔,蜆,青口,螺,虎蝦,=.=多到Y仲以為食大盤,D 蠔好大隻同海鮮真係好鮮,真係好正。 跟住食SALAD 係煙三文魚配火雞沙律,聖誕點都要食下火雞,但做大盤就真係好漏,但作為沙律就真係剛剛好,配自家煙三文魚真係一絕。 跟住個和牛清湯,清清地都幾特別,之後到雪葩,食完之後清晒之前食野個D味,真係好好的配搭。 最後我地點左法國鵪鶉同澳洲鱸魚,先講鵪鶉,真係食手工囉,又要起骨,又要釀D蝦肉入去,真係好好食。 鱸魚就唔係我食,所以唔知咩味,但女友話幾好食。 最後仲有過法國蛋糕-,-我以經食唔到啦,所以打包返去食。第二日先食,都好好味-,- 我31號再去過,仲有幾日,宜家好期待 下次食完再寫多個食評先
鱸魚就唔係我食,所以唔知咩味,但女友話幾好食。
我31號再去過,仲有幾日,宜家好期待
下次食完再寫多個食評先