2021-06-17
2021年6月13日 晴今次同朋友黎到Intercontinental Grand Stanford staycation, 佢呢排做緊個opackage 俾三人行, 包早餐, 幾好arm 曬我地幾個女仔。check in 個陣front desk 就問我地想早餐幾點食, 原來佢地有分兩個時段: 7:30-9:30; 9:30-11:00。我地揀左9:30, 但佢話下午時段比較多人揀, 到時冇位可能要係出面排隊。不過早落去都可以入去食先ge。個日我地怕多人要排隊所以8點半到就落左去, 未到好full 但都已經有唔少人食緊早餐。一坐底會問你coffee or tea, 之後就可以自己出去拎野食la。野食種類都多, 有好多包點, 賣相吸引。不過呢個朱古力酥就唔多掂, 佢好硬, 唔酥, no good仲有點心食, 都正正常常, 最好我覺得係燒賣la薯餅應該冇人會唔中意吧佢地仲有個粉面檔, 叫左菜同丸, 唔會好咸, 偏淡, 但佢條菜有一隻蚊滋仔痴住左, 煮緊都見佢係煲湯到"不"左唔知咩出黎, 以酒店黎講唔係幾接受到至於佢個生果bar, 主要我都係食蜜瓜, 第一次食好甜好食, 諗住食多轉, 但佢
野食種類都多, 有好多包點, 賣相吸引。
仲有點心食, 都正正常常, 最好我覺得係燒賣la
薯餅應該冇人會唔中意吧
至於佢個生果bar, 主要我都係食蜜瓜, 第一次食好甜好食, 諗住食多轉, 但佢refill 左之後個轉陣味唔甜之餘仲奇奇怪怪咁, 好難食
不過都有好食ge, 佢個煎蕃茄幾好食
題外話, 佢個staycation package 仲包左小食拼盤, 幾好食, 唔錯啊