2023-01-02 37 浏览
❄️冬天就係要食冰📍:shari shari❄️相信大部分人無食過都應該聽過shari shari呢間氷屋❄️呢間應該係香港最好食嘅氷屋嚟,仲會成日推出期間限定口味,每一碗刨冰都集齊咗賣相靚、份量多、冰夠綿同埋甜味足嘅優點💯食完之後直接變愛店💓每次都要排勁耐隊先食到🙈好彩而家天氣凍星期六夜晚去都唔洗排隊🫶🏻♡開心果抹茶♡|💰$120今次試呢款口味都係近期新出嘅期間限定,價錢會比其他常駐口味貴少少🤏🏻其實之前氷屋都推出過幾次開心果味但我一直抽唔到時間去食🥲今次終於可以完夢🫶🏻因為我想試開心果味多過抹茶味,所以問咗店員可唔可以俾多啲開心果糖漿🫶🏻然後店員都話ok🫶🏻超好人💓刨冰嘅上層有一層香滑嘅開心果味cream💚,刨冰外層主要係抹茶味,內層就以開心果味為主💚估唔到2隻味出乎意料嘅夾,但我自己就偏愛開心果味多啲,刨冰雖然大份但唔會好似其他甜品店咁食食下就無糖漿而淡而無味,因為shari shari嘅糖漿出名俾得好慷慨又唔會過甜💯整體甜度適中所以由頭食到尾都係超級滿足🥰但係刨冰中間有啲好似係雜莓慕絲嘅內餡🤔反而呢個內餡有啲違和🫡建議同店員講另上/直接走呢個內餡會好啲。除咗開心果味💚中環店嘅焙茶黃豆
❄️冬天就係要食冰📍:shari shari

♡開心果抹茶♡|💰$120

除咗開心果味💚中環店嘅焙茶黃豆粉味/銅鑼灣店嘅伯爵茶朱古力同埋檸檬忌廉芝士(之前嘅限定口味)都好好食🫶🏻未食過呢間真係建議試下❤️‍🔥