2013-02-18 162 浏览
今天又遲到, 要搭的士返工, 好彩唔洗跳錶, 不過就遲到10分鐘.今天發生咗二件都幾攪笑的事 :第一件事係我又一次在公司迷路.第二件事就係我今日第一次帶飯, 但係竟然唔記得帶食具 , 於是我要去canteen問人借.今晚唔知點解 Ted個細佬Jeffery請我(佢地同三叔一家人) 去明星食飯, D野食都幾好味呀! 價錢又唔係太貴. 原來佢地的早/下午茶都好低的, 我地仲食都抱住個肚食tim (其實每次都係咁的), 今晚都做返d運動keep fit下先得.今晚食左四個小菜無錫京烤骨, 鮮果脆皮生炒骨, 海皇極滑豆腐仲有星洲汁爆脆蝦球. 無錫京烤骨D肉好淋應該燉左幾個鐘, 仲有件波蘿響面, 上既時侯俾埋刀叉我地自己分享 鮮果脆皮生炒骨個炸”張”好鬆脆,酸甜度都剛剛好,有新鮮生果,啖啖骨,骨比較少 海皇極滑豆腐,本來以為係蒸蛋白,點知好有豆味,應該係豆漿整成, 個面係海鮮汁,俾教上清淡既菜式星洲汁爆脆蝦球 蝦勁大隻, 夠彈牙, 一碟都有成8,9件, 好低食!

今天發生咗二件都幾攪笑的事 :

第一件事係我又一次在公司迷路.

2013-01-16