2020-06-21
之前上網見到人介紹灣仔呢間新開嘅扒房,就同無牛不歡嘅男朋友一齊黎。呢度環境唔算好大,但係都有一個小小嘅吧枱,望街景嘅位,甚至一個偽火爐,幾有氣氛。食物方面,呢度只有一個牛扒餐,啱晒啲有選擇困難症嘅朋友。首先會有餐廳自家製嘅麵包,可以配普通牛油或者佢哋特製嘅玉桂味牛油。由於我真係唔太喜歡玉桂味,所以都係要咗普通牛油。個麵包本身超級軟熟,而且烤過之後外層脆脆的,塗上軟滑嘅牛油,再加少少海鹽,前菜麵包來講真係相當出色。然後有一個田園沙律,爽脆嘅羅馬生菜配合麵包脆粒同煙肉碎,仲有一小塊糖心雞蛋。之後就多主角牛扒了,今次要咗medium well,但個肉質仍然唔會鞋唔會靭,牛肉味濃又有肉汁,可以配合洋蔥汁,或者簡單配少少黑椒少少鹽。而且牛肉係比較薄,一個女仔都可以食得晒成塊。唔好唔記得仲有伴菜薯條,呢度嘅薯條係幼身,炸得好脆又唔會油淋淋,仲係任食!男仔都一定夠飽!呢個價錢來講,有呢個質素其實真係非常之抵食!
食物方面,呢度只有一個牛扒餐,啱晒啲有選擇困難症嘅朋友。
呢個價錢來講,有呢個質素其實真係非常之抵食!