聖誕節難得既假期,選擇比自己鬆一鬆,同好姊妹到左愉景灣來一個短暫逃出香港,回程出返中環碼頭,繼續chill經過7號碼頭呢間炸薯條,即刻幻想自己去左歐洲忘記卡路里,盡情嘆返餐炸薯條一口脆魚薯條$55雖然fish n chips理應整塊魚柳先最過癮,但因為同朋友share所以想方便啲,叫左呢個一口炸魚,的確方便得多,仲要平左$20XD 由於係假期,都有唔少人排隊,見到職員都忙到爆,大概等左十分鐘就有得食!脆魚的確吸引,炸漿唔厚而魚肉片片咁岩岩好,難得在並唔油膩,而粗身薯條亦令人好滿意,份量足夠二人分,幾時都話食薯條最重要係醬,呢到有好多醬揀,我揀左蛋黃醬同honey mustard,每個醬都獨立包裝仲要好多,肯定點唔哂,職員提議轉做蒜容蛋黃醬,因為係佢地自家製,食落比起平時蛋黃醬無咁酸甜,蒜容味唔太突出,但同薯條相配,而我就最中意honey mustard喇!平時得食subway先有,而我呢啲混醬人士仲係枱面加左好多茄汁!非常惹味!炸蝦佢本身無寫幾多隻以為得3隻,點知都有5隻仲要size唔細!皮炸完比我影完相就稔左少少,但幾薄身唔會漏,估唔到隻蝦爽到爆喎!爽到有啲假XD唔似食緊蝦炸芝士條個
經過7號碼頭呢間炸薯條,即刻幻想自己去左歐洲
忘記卡路里,盡情嘆返餐炸薯條
一口脆魚薯條$55

非常惹味!
炸蝦

炸芝士條

個人本來無特別期望,但估唔到呢個最得我心喎!呢個炸漿有別於其他炸物,厚身好多之餘仲要加左調味,難得在我影左十萬八千張相之後都仲好脆卜卜!!!好難得!雖然個芝士涷左拉唔到絲,但本身香濃既芝士味依然存在,令人好感動,下次再叫會叫多幾條
菠蘿特飲

反而成餐最唔推介係飲品,因為職員話呢杯係佢地特製既菠蘿飲品,但我覺得似直接飲緊菠蘿罐頭汁
好甜...我已經叫左少甜
不過好彩佢有原片菠蘿棒,食完薯條食呢個個喉嚨都舒服啲~