唔少外国人选择喺长洲定居,当然有好多西餐厅立足于长洲😎 今次去到由阿根廷厨师主理嘅Cheung Chau Pizza,店主边介绍食物边分享佢嘅游历,十分好客😊 原来店主系阿根廷人,分别喺美国同南美洲做过厨师,所以佢嘅手工pizza有别于传统意大利口味,带有阿根廷风味,全港首创👍Soup of the day $48咁啱店主介绍Soup of the day系南瓜汤,见系我至爱嘅🎃 一定要试!! 口感幼滑又creamy配上新鲜热辣出炉嘅自家制蒜蓉包,超级惹味😍爆米花炸鸡/Pop-Corn Fried Chicken $68脆皮鸡肉米兰爆米花风味,送酒一流!! 沾满蛋黄酱一齐食够晒邪恶😈长洲薄饼 Cheung Chau Pizza 8” $118嚟到长洲梗系要试Cheung Chau Pizza🍕超足料,包括番茄酱、马苏里拉奶酪、三文鱼、虾、八爪鱼、鱿鱼、红洋葱、刺山柑、香蒜酱😍 店主分享因为海鲜系长洲其中一个卖点,所以想将新鲜海鲜加入pizza,俾客人感受一下地道风味😎 味道十分有层次,值得一提系原只🦐鲜甜弹牙,店主选用嘅海鲜每日喺街市入货,确保新鲜!! 店内pizza同pasta仲有素

Soup of the day $48

脆皮鸡肉米兰爆米花风味,送酒一流!! 沾满
蛋黄酱一齐食够晒邪恶😈

嚟到长洲梗系要试Cheung Chau Pizza🍕超足料,包括番茄酱、马苏里拉奶酪、三文鱼、虾、八爪鱼、鱿鱼、红洋葱、刺山柑、香蒜酱😍 店主分享因为海鲜系长洲其中一个卖点,所以想将新鲜海鲜加入pizza,俾客人感受一下地道风味😎 味道十分有层次,值得一提系原只🦐鲜甜弹牙,店主选用嘅海鲜每日喺街市入货,确保新鲜!! 店内pizza同pasta仲有素食选择,够晒健康🌱

千层面 Lasagna alla Bolognese $118
招牌千层面嘅肉酱好香口,配上自制香滑白汁、新鲜巴马臣芝士,仲仼加唔嬲嘅芝士粉,唔怪得长期深受客人欢迎啦😻 热辣辣新鲜焗起,每啖都食到拉丝芝士🧀真心好正!!

小店令我好有家的感觉,加上同店主倾计真系几开心,听得出佢好喜欢香港同长洲依个地方🥹 用心经营小店一年多时间,食物质素远超我期望,下次入嚟一定要再去支持下💪🏻
2023-09-24
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 长洲薄饼 Cheung Chau Pizza
  • 千层面 Lasagna alla Bolognese