Relax atmosphere with nice music, good service by a gentleman. Perfect Calzone with truffle creamy mushroom inside.Good the cozy under Weekly Set Menu and all are tasteful, will try the pizza a spaghetti next time with friend, and weekday too😍

Truffle  Mushroom  Calzone
2023-12-14
Truffle  Mushroom  Calzone
2023-10-26 94 浏览
今日趁個天氣幾好就入左長洲行下,玩到咁上下就去左呢間《長洲薄餅》食啲野。今日餐湯係南瓜湯,入口南瓜味十分之濃,食得出係真材實料咁打出嚟,個cream,亦令個湯更加順滑,湯上面有啲唔同既配料同香草,令個湯更多一份層次。薄餅就叫左個長洲薄餅,用料以海鮮為主,比起坊間既海鮮薄餅更加新鮮鮮甜,薄餅亦烤得十分之鬆脆,熱辣辣咁真係好正。意粉選擇左Carbonana,個汁調得啱啱好,每條意粉都掛到個蛋黃汁,而且煙肉唔會過乾過軟,食起上嚟唔會死實實,咸香味亦令個意粉更香。而且意粉上面唔會落太多芝士粉,同時提供芝士粉俾客人自由咁落,同時滿足到喜愛同唔喜愛芝士粉嘅人呢。

唔少外國人選擇喺長洲定居,當然有好多西餐廳立足於長洲😎 今次去到由阿根廷廚師主理嘅Cheung Chau Pizza,店主邊介紹食物邊分享佢嘅遊歷,十分好客😊 原來店主係阿根廷人,分別喺美國同南美洲做過廚師,所以佢嘅手工pizza有別於傳統意大利口味,帶有阿根廷風味,全港首創👍Soup of the day $48咁啱店主介紹Soup of the day係南瓜湯,見係我至愛嘅🎃 一定要試!! 口感幼滑又creamy配上新鮮熱辣出爐嘅自家製蒜蓉包,超級惹味😍爆米花炸雞/Pop-Corn Fried Chicken $68脆皮雞肉米蘭爆米花風味,送酒一流!! 沾滿蛋黃醬一齊食夠曬邪惡😈長洲薄餅 Cheung Chau Pizza 8” $118嚟到長洲梗係要試Cheung Chau Pizza🍕超足料,包括番茄醬、馬蘇里拉奶酪、三文魚、蝦、八爪魚、魷魚、紅洋蔥、刺山柑、香蒜醬😍 店主分享因為海鮮係長洲其中一個賣點,所以想將新鮮海鮮加入pizza,俾客人感受一下地道風味😎 味道十分有層次,值得一提係原隻🦐鮮甜彈牙,店主選用嘅海鮮每日喺街市入貨,確保新鮮!! 店內pizza同pasta仲有素

Soup of the day $48

脆皮雞肉米蘭爆米花風味,送酒一流!! 沾滿
蛋黃醬一齊食夠曬邪惡😈

嚟到長洲梗係要試Cheung Chau Pizza🍕超足料,包括番茄醬、馬蘇里拉奶酪、三文魚、蝦、八爪魚、魷魚、紅洋蔥、刺山柑、香蒜醬😍 店主分享因為海鮮係長洲其中一個賣點,所以想將新鮮海鮮加入pizza,俾客人感受一下地道風味😎 味道十分有層次,值得一提係原隻🦐鮮甜彈牙,店主選用嘅海鮮每日喺街市入貨,確保新鮮!! 店內pizza同pasta仲有素食選擇,夠曬健康🌱

千層麵 Lasagna alla Bolognese $118
招牌千層麵嘅肉醬好香口,配上自製香滑白汁、新鮮巴馬臣芝士,仲仼加唔嬲嘅芝士粉,唔怪得長期深受客人歡迎啦😻 熱辣辣新鮮焗起,每啖都食到拉絲芝士🧀真心好正!!

小店令我好有家的感覺,加上同店主傾計真係幾開心,聽得出佢好喜歡香港同長洲依個地方🥹 用心經營小店一年多時間,食物質素遠超我期望,下次入嚟一定要再去支持下💪🏻
2023-09-24
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 長洲薄餅 Cheung Chau Pizza
  • 千層麵 Lasagna alla Bolognese
  • 爆米花炸雞
來到長洲大概下午時間,我們選擇到一間鄰近碼頭的Pizza店。如果在計劃 #長洲一日遊,一定要少量多餐,我們一共去了三間餐廳,第一站人均 $100Cheung Chau Pizza 8” $118 長洲pizza以煙三文魚、魷魚、蝦隻為主佈滿整個薄餅,鹹香味撲鼻而來;同時加入芝士橄欖等,拉絲效果滿分Garlic Prawns $98蒜香濃郁,蝦隻口味咸鲜,鍋底的橄欖油滲進了現烤的蒜蓉包十分香口;不妨試試在蝦隻和多士上擠多幾滴檸檬汁,味道一流!Tiramisu $0在 Google/Tripadvisor 填寫評價即可享用免費甜品一客 (可以自由選擇參與與否)提拉米蘇口感綿密,與平時吃的有少許不用,底部沒有手指餅乾,醇厚的奶香中帶咖啡的甘苦,平衡了主食的重口味

Cheung Chau Pizza 8” $118

2023-08-26
Cheung  Chau  Pizza
Garlic  Prawns
Tiramisu
我!本來俾佢價錢吸引,進來才知道,原來是沙漠中嘅嘅綠洲!晚餐Pizza,簡直係價廉物美,超水準!個人意見俾某些大品牌更加好食!餅底趣,有質感,唔太鹹,味道剛剛好!明明要少吃澱粉質的我,都忍唔住再吃多一件!特色食品 Calzone (好似隻好大嘅印度咖喱角,不過裏面係有唔同嘅味道),場,裏面嘅芝士,三文魚,冬菇,同埋個醬汁,教得剛剛好!仲煙韌有口感!是日晚餐 Chicken Milanese 配上薯條,一絕!雞景炸得香脆,還有肉汁!上面嘅芝士,遠遠年年。下面嘅薯條,完全唔馬虎,比起有啲餐廳幾十蚊嗰陣薯條,做得 更好!
我!本來俾佢價錢吸引,進來才知道,原來是沙漠中嘅嘅綠洲!

2023-04-13
  • Chicken  Milanese
  • Seafood  Calzone
2022-10-19 341 浏览
本身我個人食意粉都會簡卡邦尼食,咁第一次行過見到佢賣$58套餐就試下啦,雖然係個餐牌內簡食其他既野係要加錢。第一次食餐廳個卡邦尼意粉個時,味道就還好既,蛋味足夠又個汁唔會太水,對佢印象唔錯。到左第二次番去再食既時候,就覺得佢地個卡邦尼意粉個味道比以前食個時鹹左好多,咁咪諗住同佢地反映番個問題。點知個到既職員回應我就話卡邦尼本身就係咁鹹!! ,好似完全唔想理我既反映咁。而且間餐廳開左冇耐,個套餐就已經加左價成10蚊。都算,但係連個食物本身個味道都變埋個下先最令我失望。比左意見好似懶理咁樣,真係不可一不可再,冇下次!!!!

點知個到既職員回應我就話卡邦尼本身就係咁鹹!!
,好似完全唔想理我既反映咁。
比左意見好似懶理咁樣,真係不可一不可再,冇下次!!!!
2022-10-09
等候时间
20 分钟 (堂食)
2022-10-04 268 浏览
打去叫外賣,店員問我三文治🥪係咪叫lunch set我話單叫一個炸雞三文治就得!佢就係咁同我講呢個時間多數啲人都叫lunch set,我再問佢lunch set貴過單叫,其實兩者有咩分別?點知原來其實係多咗湯嘅選擇🤷🏻‍♀️上次試咗佢呢個素餡餅好滿足,所以今次滿心期待再叫佢個素餡餅🥙一共叫咗兩樣嘢🥪🥙返屋企打開三文治袋,見佢就咁掉咗幾條薯條俾個漢堡包上邊😮😮O左咀⋯⋯三文治細個我手掌,入邊舊炸雞完全冇肉汁&勁柴皮!成個三文治整體來講好乾身、冇乜醬汁、淨係食到芝士、冇其他配菜!至於我滿心期待嘅餡餅🥙真係失望到爆炸成個餡餅縮晒水👎🏻👎🏻👎🏻裏面啲蔬菜由一大粒變成粟米粒Size,因為佢蔬菜size切細咗所以焗完出嚟裏便啲蔬菜縮到林晒!成個餡餅軟啤啤!同第一次食完全兩回事!第一次食係外皮又脆又薄,切開裏便啲大大粒蔬菜爆曬出嚟!所以今次真係好很失望🙄🙄開店幾個月已經加價又縮水
打去叫外賣,店員問我三文治🥪係咪叫lunch set
我話單叫一個炸雞三文治就得!
佢就係咁同我講呢個時間多數啲人都叫lunch set,
我再問佢lunch set貴過單叫,其實兩者有咩分別?
點知原來其實係多咗湯嘅選擇🤷🏻‍♀️

上次試咗佢呢個素餡餅好滿足,
所以今次滿心期待再叫佢個素餡餅🥙
一共叫咗兩樣嘢🥪🥙

至於我滿心期待嘅餡餅🥙真係失望到爆炸
成個餡餅縮晒水👎🏻👎🏻👎🏻
成個餡餅軟啤啤!
同第一次食完全兩回事!
第一次食係外皮又脆又薄,切開裏便啲大大粒蔬菜爆曬出嚟!
所以今次真係好很失望🙄🙄
開店幾個月已經加價又縮水

意式風味素餡餅
炸雞巴馬臣三文治
外卖自取
2022-09-16 90 浏览
依間新Pizza🍕開咗幾個月,開頭第一次食餅底真心難食!原本屋企人都話冇下次!但點知今日我要食素,喺長洲素食少之又少冇乜選擇,咁岩又想食pizza麵包嘅嘢,睇睇下OpenRice又見到呢間新嘢,見佢有素菜嘅餡餅就決定俾多次機會佢🤣🤣🤣幫老公order咗個pizza自己就叫咗個素菜餡餅!俾錢嗰時發覺加咗價每樣嘢平均加咗$10🙄🙄開幾個月見有生意就即刻加價😢😢唉今次確實餅底有改善好食咗好多👍🏻個餡餅都OK
幫老公order咗個pizza自己就叫咗個素菜餡餅!
俾錢嗰時發覺加咗價每樣嘢平均加咗$10🙄🙄
開幾個月見有生意就即刻加價😢😢唉
今次確實餅底有改善好食咗好多👍🏻
個餡餅都OK
素菜餡餅🥙
外卖自取
素菜餡餅🥙
2022-08-09 378 浏览
-{長洲手拉薄餅🍕}新開咗兩個月見冇人評價 行過有見人手拉緊薄餅好似幾吸引咁😆就入咗去食🤓🤤Alla carbonara🤤 ($98)蛋黃醬嘅醬汁 而唔係普通白汁😍扁意都好掛汁 質感啱啱好☺️煙肉嘅份量都俾好多😋👖褲評: 8.8/10🤤 Lasagna 🤤 ($98)超級多鮮茄醬 每層麵都夾住肉碎同醬🤓芝士又係好澎湃🥰好高質😋👖褲評: 8/10🤤Margherita 12”🤤 ($98)餅底似麵包 焗到pizza底脆但未燶嘅 料方面啲香草葉味幾出 芝士有拉絲😎👖褲評: 7/10🤤Pepperoni 🤤 ($128)餅底都係一樣但多左辣肉腸😉芝士依然咁多😏👖褲評: 7.5/10🤤CC Pizza 12”🤤 ($158)Cheung Chau pizza主要係海鮮嘅料 但食落唔太夾🤔有啲蝦粒同蜆肉粒咁🤓👖褲評: 6.5/10🤤Tiramisu🤤 ($48)酒味出啲 最底lady finger有啲過濕 cream都夠滑👍👖褲評: 8/10Pasta相對比pizza更出色😆適合一班人食多啲☺️性價比: 7.5/10服務: 9/10環境: 8.5/10🚩 長洲薄餅 🚩地址: 長洲
{長洲手拉薄餅🍕}

🤤Alla carbonara🤤 ($98)

👖褲評: 8.8/10

🤤 Lasagna 🤤 ($98)

👖褲評: 8/10

🤤Margherita 12”🤤 ($98)

👖褲評: 7/10

🤤Pepperoni 🤤 ($128)
餅底都係一樣但多左辣肉腸😉芝士依然咁多😏

👖褲評: 7.5/10

🤤CC Pizza 12”🤤 ($158)

👖褲評: 6.5/10

🤤Tiramisu🤤 ($48)

👖褲評: 8/10

Pasta相對比pizza更出色😆適合一班人食多啲☺️

性價比: 7.5/10
服務: 9/10
環境: 8.5/10

🚩 長洲薄餅 🚩
地址: 長洲新興街66號地舖

#fuudjai #fuudjai離島 #fuudjai薄餅 #fuudjai西餐
Alla carbonara
Lasagna
Margarita 12”
Pepperoni
CC Pizza 12
Alla carbonara
Lasagna
Pepperoni
2022-08-08 162 浏览
今日去咗試食 係好有驚喜 我叫個辣肉腸pizza 佢嘅pizza外皮係好脆 而且做法好正宗仲叫咗個羅勒意粉 佢個粉質係好彈牙 落埋芝士粉落意粉度仲更加好味 同埋佢午市套餐58蚊包一個pizza同湯 其實可以但我計漏咗加一 因為我叫咗嘢飲同甜品都要加錢 佢甜品係Terimisu同雞蛋奶凍 最後食食埋埋人均消費108 以我個人角度人均係貴咗少少 但食物質素同埋服務我覺得對得起呢個價 同埋裝修係好歐陸風格 下次去到長洲想搵個地方坐低食嘢 真心推介呢間比大家無得輸
2022-05-30 240 浏览
1.卡邦尼蛋味濃,跟返較正宗既做法,唔係出面水汪汪,仲比芝士粉自由添加調整口味,芝士粉味道亦較濃,好食!2.長洲Pizza,芝士拉絲,用煙三文魚+鮮蝦,真材實料但內有橄欖,味道亦香草味較濃,如唔太喜歡濃味香草可能不太岩口味。整體黎講Pizza都好好食,夠薄口感又不會過硬。
好食!

2.長洲Pizza,芝士拉絲,用煙三文魚+鮮蝦,真材實料