2023-05-27
長沙灣都有高質日本鐵板燒喇!呢區正悄悄改革,變得年輕化呢. 今次係鳥海山揀左$1198既鳥海山鐵板餐2人套餐,包左以下食物,個人覺得以食物質素和份量,、環境和服務嚟講幾化算:-沙律新鮮! 黑醋調味,醋份量落得剛剛好~-是日精選刺身共有4款、每款2件. 侍應表示係飛機貨,超新鮮. 由於供應量不定,除左有啲會寫係店內掛住既木板,佢地都會因應情況每日介紹比客人當日有咩供應😃飯池鯊: 少見既刺身品種,配上酸汁(用小碟盛起,即不用沾豉油/wasabi食),清新有趣😙油甘魚(右一): 有驚喜!入口即化,油甘香滿溢🤩 推介!鯖魚(上右二): 清甜! 連皮吃增加左口感層次.薄目張(左一): 白身魚,口感軟滑,肉質鮮美-活鮑魚有2隻,切好埋俾我哋一口一口既份量. 肉質鮮味,軟Q有彈性,加上七味粉調味和微微燒焦既做法,每一啖都係一個享受呢!😋-活西澳龍蝦🦞有足一隻龍蝦、超新鮮,加上廚師用埋龍蝦膏撈埋龍蝦肉去燒,令到每嚿龍蝦肉都比龍蝦膏包圍,啖啖滋味,值得再encore,好正!😍-鵝肝多士鵝肝煎得岩岩好,肥美邪惡😝 件多士係塗上咗牛油㗎,細節位都處理得好好~-牛肉薄燒包左蒜同蔥係入面釣味,增加牛肉香口,好豐
-沙律
新鮮! 黑醋調味,醋份量落得剛剛好~
-是日精選刺身
共有4款、每款2件.
油甘魚(右一): 有驚喜!入口即化,油甘香滿溢🤩 推介!
鯖魚(上右二): 清甜! 連皮吃增加左口感層次.
薄目張(左一): 白身魚,口感軟滑,肉質鮮美
-活鮑魚
-活西澳龍蝦🦞
-鵝肝多士
-牛肉薄燒
包左蒜同蔥係入面釣味,增加牛肉香口,好豐富既口感,好味~
-炒飯
粒粒分明、乾身,加埋鑊氣,係高質嘅炒飯!
-炒椰菜
鐵板燒炒出嚟係唔同啲,雖然係一道簡單嘅菜但係比屋企煮既好食好多~
-麵鼓湯
標準日本味道,配料有豆腐和紫菜.
總結:CP值高!道道菜都keep到水準😋,環境乾淨,服務耐心友善,非常推介!👍🏻✨