2023-09-06 1008 浏览
媽咪生日係長沙灣搵食上OpenRice 搵到呢間小店,見呢排評語唔錯咁,就book來同媽咪試下。佢下午6點先開晚市,我哋5點幾來到,等入座,未算好多人,都有一兩台客準備入座。一打開餐牌就被佢吸引住,色彩豐富嘅魚生飯最後我哋揀咗二人鐵板燒餐先來兩份小沙律菜,汁酸酸地好清新,菜都好新鮮,唔錯。頭盆四款魚生,好新鮮,好好味佢有分次序食,由淡味食先到濃味。 呢個鐵板燒南非鮑魚真係不得了,超好味,好淋,帶住啲油香,入口又淋又滑身,大讚主菜,龍蝦感覺到好新鮮,好彈牙,好好味,佢用咗本身嘅蝦膏去做個汁,好正。呢個真係估佢唔到,真心勁好食,鵝肝外脆內軟,無嗅味,入口溶化,就連個底,都做得好好,好脆,唔係淋左個啲,有誠意,必食。呢個係薄燒和牛卷,和牛好淋,雖然有少少根,但味度都算ok最後係炒飯同炒菜,吸晒之前個啲菜式精華,真係不得了,飯炒得粒粒分明,每粒都充滿油香味,仲有啲櫻花蝦喺度一齊食。呢次晚餐媽咪都好滿意 雖然有點貴,份量男人來講可能就要再加啲嘢,不過我哋就好夠飽,大滿足整體都會偏油少少,如果平時怕多油朋友可能就要諗下。
媽咪生日係長沙灣搵食

一打開餐牌就被佢吸引住,色彩豐富嘅魚生飯

最後我哋揀咗二人鐵板燒餐

先來兩份小沙律菜,汁酸酸地好清新,菜都好新鮮,唔錯。

頭盆四款魚生,好新鮮,好好味
佢有分次序食,由淡味食先到濃味。

主菜,龍蝦
呢個係薄燒和牛卷,和牛好淋,雖然有少少根,但味度都算ok
呢次晚餐媽咪都好滿意

整體都會偏油少少,如果平時怕多油朋友可能就要諗下。
2023-08-28