2022-12-06
聽朋友介紹呢度有一間裝修好日本味道嘅鐵板燒,搵咗幾條街,終於搵到佢嘅位置,唔係坐落喺大街,周圍比較清靜,估唔到呢一餐令人咁有驚喜😳低調的地理位置,高調的鐵板燒味道✨我同男朋友冇嗌魚生,反而比呢個車海老二人餐吸引咗😂入面款款嘢都好想試~🔺比目魚扒煎到金黃色,每食一啖都好有肉汁,微脆再配合比目魚超嫩滑嘅口感,食唔停口😂🔺蒜香安格斯牛柳粒大概煎到七成熟,口感比較柔,牛味好香濃,如果黑椒味可以突出少少就Perfect啦😛🔺香煎海蝦擺盤好靚,個蝦頭拆得好特別😂唔記得咗食蝦高,掛住食蝦肉,香脆鮮甜爽口,煎得好惹味,非常出色🥺🔺香炒椰菜絲食咁多肉當然唔少得要食下菜,呢個椰菜絲炒得好乾身,唔會太硬🤔一切都啱啱好🔺炒飯呢個飯令人好有驚喜😨每粒飯都炒得好鮮明,而且沾有蛋,係高質嘅炒飯🤗🤗整體來講,係非常滿足同埋精緻嘅一餐,店員好窩心,雖然枱面不大,佢哋會及時收走吉碟再上菜,所以每一道菜都係專心去品嚐🥰
🔺比目魚扒
🔺蒜香安格斯牛柳粒