2017-10-01 190 浏览
新同事首日上班,收工後帶他去吃餐wellcome dinner, 知道公司附近新開左間特色cafe,最啱食飯傾計,就揀佢喇 。餐廳位於青山道東沙島街交界地下,呢區算比較少呢類餐廳,樓底很高,所以就算左右隔離坐左其他客人,完全沒有嘈吵感覺。晚餐有很多款可選擇,還有其他小食,種類頗為多。還有很多單點菜式和小食我們各自點選了一款晚餐,先來是餐湯南瓜餐湯面用cream寫著餐廳名“50“,幾有趣,味道相當好,creamy 之如完全無蓋過南瓜味。主菜我就點左法國燒春雞半隻配檸檬百里香牛油汁,燒春雞表皮用蜜糖烤得非常香脆,叫得春雞,肉質果然好嫰滑,點埋百里香牛油汁,味道更加豐富,配菜炸薯仔亦用左蜜糖醃製,一樣咁帶點sweet同惹味。同事點左黑松露鮮露荀忌廉汁闊條麵,一奉上桌已聞到濃濃黑松露味道,很香當我們把黑松露混和闊條麵和忌廉汁一起吃,濃香黑松露味道和麵條非常夾,露荀更加鮮嫰到不得了,同事大讀好食。飲品我地分別加錢轉左特飲,貪佢夠大杯夠襟飲,我點的是情迷橘子,是橘子混和芒果味沙冰,味道很清新,同事點的深海冰藍,是檸檬混和藍莓味沙冰我偷飲了一啖,藍莓味很香,味道一流。我地坐多左一陣,就埋單,兩位晚餐

晚餐有很多款可選擇,還有其他小食,種類頗為多。

還有很多單點菜式和小食

我們各自點選了一款晚餐,先來是餐湯

露荀更加鮮嫰到不得了,同事大讀好食。

同事點的深海冰藍,是檸檬混和藍莓味沙冰

我偷飲了一啖,藍莓味很香,味道一流。

我地坐多左一陣,就埋單,兩位晚餐連特飲總數不用$250,相當超值,值得再來。