上星期公司去完铜锣湾新地标Tower 535 开会,开完会发觉原来楼下有几间餐厅,而且门面又好吸引,于是今日约埋位闺蜜好友一齐嚟呢度静静哋倾下计,食下嘢。👭餐厅门面系个好大嘅bar台,旁边有个area,仲有好舒服嘅梳化,同朋友倾计绝对系个好地方。而且食物又够晒特色。😊首先,我哋点左款小食拼盘叫 Pinchos Platter,一共有6件唔同口味,有巴拿马火腿加榄榄、咸靑椒腌渍鳀鱼、烟三文鱼配沙律菜、露笋磨菇粒、辣肉肠、芝士粒配火腿粒,底下有片脆脆小多士,一口一件嘅份量,方便又好食。旁边仲有芝士车厘茄伴碟。而我最钟意就系烟三文鱼配沙律菜,三文鱼有烟熏香味,入口新鲜,加埋新鲜嘅沙律菜一齐食,非常好味。Egg & Mash采用英式做法🍳,薯蓉中间放置流心蛋,刺破蛋黄后,蛋浆流出,mix埋一齐嚟食味道好夹,薯蓉又香又滑,上面加上咸香火腿粒。仲可以用嚟点埋面包食。Ham Croquettes 外表炸得金黄脆口,入面由奶、洋葱、火腿、面粉制成,口感软绵绵,上面有蒜蓉酱。店员仲介绍左餐牌上无嘅蜜糖烧春鸡🍗,上台时已经闻到香喷喷,鸡皮金黄香脆,带有香甜蜜糖味,鸡肉嫩滑,肥瘦适中。甜品方面点左2款,一款

Pinchos Platter

Egg & Mash

Ham Croquettes

Ham Croquettes 外表炸得金黄脆口,入面
由奶、洋葱、火腿、面粉制成,口感软绵绵,上面有蒜蓉酱。

蜜糖烧春鸡

Chocolate Molten Came

甜品方面点左2款,一款系我至爱嘅心太软,另一款系tiramisu,心太软做到流心效果,一切开,朱古力浆就不断流出,仲有少少烟添,旁边唔系一向伴碟嘅云尼拿雪糕,而系我至爱嘅朱古力味🍫雪糕,而且仲有酸忌廉,中和番甜嘅感觉。

Popping Tiramisu

而Tiramisu 份量十足,面头有粗身手指饼、爆炸糖同脆米,味蕾相当刺激。Tiramisu 味道适中,唔会过甜或过苦,咖啡粉恰到好处,而质地够软身,非常好味。

呢间神秘cafe舒服又宁静,食物质素又保持水准,价钱又抵,真系好适合同闺蜜好友嚟食饭high tea。👭☕
2018-09-20
Pinchos Platter