2023-10-26
👨🏻🍳香港永年車仔麵茶冰廳 (沙田)📍沙田沙田正街18號新城市廣場一期1樓113號舖 「鐵板餐有封門柳😻港味濃冰廳😝👍🏻」 行完街搵野食,openrice見到永年有鐵板餐,去試試!!好隱蔽,匿埋系其他餐廳後面🤣入到去好大好多位,好闊落,直接手機落單點鐵板餐😝 二人鐵板餐 $398 🍽️沙律vs餐湯,揀咗餐湯(周打蜆肉魚湯、朋友揀左港式招牌牛尾羅宋湯)有蜆肉、煙肉、仲有薯仔粒🤤 🍽️封門柳 (5成,洋蔥汁) 配炸麵、西蘭花真系5成😝火候掌握得好好!!員工可以幫手倒汁,我地拎住塊大餐巾,吾怕彈😝👍🏻10g,有2塊,肉身好腍,橫切,好似平時打邊爐個D咁,好有咬口😝 🍽️小食 : 瑞士雞翼、黑芝麻西多士配雲呢拿雪糕正宗香港冰室瑞士雞翼,好入味🤤黑芝麻西多士配雲呢拿雪糕,最後想上先同員工講🤤好貼心熱辣辣西多配冰凍雪糕,冰火交融,衝擊口感😆黑芝麻味吾算好重,另加有蜜糖。 👍🏻🍽️凍奶茶 正宗港式奶茶🥹🫶🏻員工話👍🏻🍽️樽仔奶茶仲好飲 (跟餐有得揀),好親切😝系咪阿?🤣就試試佢真!!樽仔奶茶更濃郁香滑、重茶味🥹👍🏻經過要買!!我地再拎埋👍🏻🍽️樽仔凍頂烏龍茶,濃得黎吾會太澀,冷泡仲可以再沖😝👍🏻 🍽️煎釀三寶
📍沙田沙田正街18號新城市廣場一期1樓113號舖
「鐵板餐有封門柳😻港味濃冰廳😝👍🏻」
行完街搵野食,
openrice見到永年有鐵板餐,去試試!!
好隱蔽,匿埋系其他餐廳後面🤣
入到去好大好多位,好闊落,
直接手機落單點鐵板餐😝
二人鐵板餐 $398
有蜆肉、煙肉、仲有薯仔粒🤤
🍽️封門柳 (5成,洋蔥汁) 配炸麵、西蘭花
真系5成😝火候掌握得好好!!
員工可以幫手倒汁,我地拎住塊大餐巾,吾怕彈😝👍🏻
10g,有2塊,肉身好腍,
橫切,好似平時打邊爐個D咁,好有咬口😝
🍽️小食 : 瑞士雞翼、黑芝麻西多士配雲呢拿雪糕
正宗香港冰室瑞士雞翼,好入味🤤
黑芝麻西多士配雲呢拿雪糕,最後想上先同員工講🤤好貼心
👍🏻🍽️凍奶茶
正宗港式奶茶🥹🫶🏻
真!!樽仔奶茶更濃郁香滑、重茶味🥹👍🏻
經過要買!!
🍽️煎釀三寶 跟餐另加$20
有豆卜、青椒同苦瓜釀😝
好特別🤤吾同平時食開既煎釀三寶,有住家菜味道😋
閒日夜晚都好多人🙈
員工好傾得好親切😆讚👍🏻👍🏻