2022-09-15 1169 浏览
即撈即食新鮮海鮮你可能一定試過,以前有即劏龍蝦嘅自助餐,再前排有泰式嘅撈蝦燒烤,呢期好流行嘅係港式即撈海鮮。呢間鍋卷鳴門前排紅到一個點,晚晚爆滿,主力係食新鮮海鮮,餐廳當晚通常會提供五到六款海鮮,睇你食到幾多,你可以食一百隻蝦,二百隻鮑魚都得。呢排間野唔知點解容易book左少少,我終於趕上潮流食到,同大家報導下。當晚有六種海鮮,有九節蝦、大連鮑魚、瀨尿蝦、藍花蟹同紅蟹,除瀨尿蝦有少少我覺得唔夠大隻,其餘都好有質素,大連鮑魚大隻到一個你食兩隻都飽,九節蝦嘅肉質彈牙到一個點,藍花蟹肉質甜到好似食緊刺身咁。價錢方面,有平有貴,分上中下忍三個餐價錢,當然有時段同食嘅時間你選擇都有不同,我地番工一定要七點後,上忍價錢一位$788,價錢當然唔平,但係當你食到咁新鮮嘅海鮮,我又覺得可以啦。不過如果你喺網上訂位,位位送上一客波士頓龍蝦,又係值回票價,如果你黎,記得要訂上網訂位,唔食龍蝦,就有85折。絕不能錯過嘅仲有上忍餐係有法國生蠔任食,隻隻都係酒店質素level,雖然嗰餐仲有嗰啲日本和牛,天婦羅,炸物,熟海鮮,沙律又或者火鍋料如丸類,菜任食等等,不過你信我食海鮮乜都夠。食一打生蠔,每樣海鮮食幾種,都

食一打生蠔,每樣海鮮食幾種,都已經對得住價錢。當然好似當晚隔籬枱我諗兩個人食50隻蝦同50隻瀨尿蝦以上,未計其他,呢啲真係寫個服字。

另外一提,個海鮮湯真心唔錯,配上佢哋嘅稻庭烏冬,要食,令我想起番茄師兄質素。

你唔好話我做乜介紹任食,無辦法,原來呢d topic先受歡迎。