2018-09-03 268 浏览
新開張,全部新手,錯漏百出。樓面職員有4個,但客不多,幾乎可以一個對一張枱,但都冇咩服務,唔明點解呢種麵店會有加一服務費。叫左個鮑汁花膠撈麵同鮑汁花膠撈飯。等左足足20分鐘先到,啲餸已經炆好哂,唔明點解要等咁耐,而且上到黎啲野係唔熱既,連暖暖地都講唔上,只係不致於凍囉。個汁好稀,似湯水,唔係撈到飯黎食嗰種汁,只係濕下啲飯。花膠係爽脆既口感,唔係淋軟既,呢啲個人口味啦,但我唔鍾意爽脆花膠似食豬皮。有隻好大既冬菇,尚算入味可以。唯一可能係可取之處既係食物一啲都唔咸,但正常呢種炆餸係要咸咸地先好餸飯,又係個人口味啦… 我就覺得太淡。另外,飯就比好多,實飽。不過一個蝦子麵就會好快肚餓。隔離一張枱,叫湯麵就黎左撈麵,另一張枱叫雞腳花膠湯麵就冇雞腳,仲要催左2次先補番隻雞腳,廚房真係好發夢。間舖麵食都冇幾多選擇,主要都係花膠鮑魚冬菇雞腳啫。雖然價錢唔係好貴,但就係麵店要收加一嗰下奇怪。我覺得我唔會幫襯第二次。