2021-07-23
依間餐廳長期full booking 😂 等左一個月終於去到啦✌🏻 餐廳係錦田, 對我黎講係超超遠😂 但去完之後覺得超值得去❤️餐廳本身係studio 黎, 依家做埋餐廳 😋 入面以白色同薄紗為主, 感覺就好似去左韓國既cafe 一樣😍 處處都係打卡位 ❤️餐廳只有4張2人枱, 所以一要book 枱 😊 張張枱都有唔同特色 👍🏻 我地好好彩坐到窗邊位 😍真係超超靚呀 ❤️餐廳主要供應手沖茶 🍵 幾款日式定食🍛 同埋甜品🍰 對於tea lover 既我🥰 覺得好開心❤️ 我地叫左鹽燒鯖魚定食,日式燒雞扒胡麻冷烏冬,飲品叫咗魔幻藍月亮,彬林溪高山茶🍵 甜品叫左櫻女白桃凍芝士餅🍰野食方面,其實我本身唔鍾意食魚, 但因為唔多選擇😂 所以其求叫左靖魚🐟 點知覺得超好食 😋 個皮燒到勁脆, 入面又無魚骨👍🏻 再加埋日本珍珠米🍚超正👍🏻燒雞胡麻烏冬, 用手打烏冬, 味道ok ,但略嫌雞排硬左小小😂 到飲品啦, 彬林溪係阿里山, 因為係高山地區生長⛰ 出產嘅茶葉冇污染,色澤較淺,但入口清甘👍🏻魔幻藍月亮🌜好靚超夢幻 😍 佢係熱牛奶🥛加入肉桂蜂蜜🍯 上面再加上薰衣草做點綴, 依個如果凍天飲真係超級正👍🏻甜品外相
甜品外相好吸引, 再用左食用花點綴😍 食到櫻花同白桃味, 而且唔會太甜, 好食😋
而且店長好nice,好開心係到渡過左兩個鐘🥰 一定會再去 ❤️