2023-08-06 25 浏览
📍銅鑼灣-Pancake Senmon🥞 每次路過百德新街 都會見到呢一間Pancake專門店✨🥞無論係環境定係食物都有一種治愈嘅感覺~☁️💕今日終於有機會試到同埋同大家分享!希望大家都會鍾意我嘅推介(●°u°●)​ 」 🥞Mont Blanc 班戟 平時食班戟就食得多 真係好少試呢一種Mont Blanc~~ 我哋揀咗栗子口味 另外入邊有一球雪糕我哋就揀咗抹茶味!🍵喺出邊食最棹忌嘅係栗子蓉唔夠多 但係呢間絕對唔孤寒 整到成座山咁😂😂好打卡able📸🤳入邊會有忌廉同埋雪糕 底層會有一塊pancake 所以食落去好Creamy🍦推介!!🥩濃蕃茄牛肋條配飯因為嗰日肚餓未食飯 另外我哋都叫咗一個主菜♪( ´θ`)ノ蕃茄味好突出同埋濃郁 再加埋牛肋條煮 超級開胃!係食午飯之選!💞💕☕️提拉米蘇咖啡咖啡方面我就叫咗Tiramisu口味!講真真係第一次試♪( ´θ`)ノ飲落去超級有驚喜 係飲落去嘅Tiramisu🍫再加埋塊餅 層次感滿滿!追求新鮮感嘅朋友必須一試(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)✨✨🍵抹茶拿鐵 另外 我個朋友嗰日想試一啲比較Refreshing飲品 就叫咗抹茶Latte☁️🪸一望落去拉花已經令到心情十分愉悅
📍銅鑼灣-Pancake Senmon🥞

🥞Mont Blanc 班戟

🥩濃蕃茄牛肋條配飯

☕️提拉米蘇咖啡

🍵抹茶拿鐵

另外 我個朋友嗰日想試一啲比較Refreshing飲品 就叫咗抹茶Latte☁️🪸一望落去拉花已經令到心情十分愉悅🌸另外抹茶味道好濃!奶味好重 夏天飲一流💐💓

——————
📍銅鑼灣-Pancake Senmon🥞