作為牛魔王,一直好想去試下呢間專食牛既餐廳,今日經過見到冇排隊立即入去試吓先我地一人叫咗一個餐,每一個餐都會跟沙律&味素飯&和風豆腐,只有主菜唔同。分別點左《吉列炸牛扒》同埋《石燒薄切牛肉》。《吉列炸牛扒》係餐廳嘅主打,上菜嘅時候金黃色既吉列牛扒只有一至三成熟,需要再在石板上燒到啱自己口味。所選位置係厚切既牛頸脊,外脆內嫩,肉質Juicy吉列牛配上味素飯啱晒大食先生口味,又美味又飽肚。而我就選擇左食石燒薄切牛肉,相比之下就冇咁heavy ,絕對係女士之選。牛肉望落都唔錯,薄牛雪花分布均勻,唔算太肥,在石板上燒一陣好快就食得。 而且可以配上蒜片/燒汁/海鹽一齊享用, 這個份量配上一碗飯剛剛好。見到隔離張枱開咗支紅酒,我都好想飲呀,可惜唔係好舒服啦 我見餐廳做緊優惠,加$58就有杯Shiraz紅酒配牛扒絕對係perfect match 唯有下次再黎過啦

我地一人叫咗一個餐,
每一個餐都會跟沙律&味素飯&和風豆腐,
只有主菜唔同。

分別點左《吉列炸牛扒》同埋《石燒薄切牛肉》。

所選位置係厚切既牛頸脊,外脆內嫩,肉質Juicy

吉列牛配上味素飯啱晒大食先生口味,又美味又飽肚。

見到隔離張枱開咗支紅酒,我都好想飲呀,可惜唔係好舒服啦

我見餐廳做緊優惠,加$58就有杯Shiraz

紅酒配牛扒絕對係perfect match