2022-06-23
呢排搵食又想食日本野,又唔想排壽X郎,但又想野食多元化啲,又抵食啲,咁就一定係食放題啦!秒一時間就諗到呢間我已經encore過唔只一次既銅鑼灣極尚大喜屋!今次幫襯晚市,收工後同friend子8點入座食盡佢~呢間極尚大喜屋真心太高質!空間夠大,座位舒服,環境衛生。一貫都係網上落單,勁方便!餐廳个設有熟食區、凍飲區、甜品區,甚至酒類飲品區!全部任飲任食!不得不提係佢嘅炸物,小丸子、炸餃子一應俱全。仲有一盤盤熱辣辣嘅汁煮牛肉、酸菜魚等,估唔到都好夠火候!仲有新鮮青口同超甜大蝦!成個雪櫃放滿超過十款凍飲任君選擇!令我最讚嘆,就係清酒、梅酒、燒酒任飲!佢嘅食材都幾新鮮,食物選擇又多,份量足料!真係好中意佢哋啲新鮮刺身!三文魚、甜蝦、帶子刺身、吞拿魚都好鮮甜!塊塊都厚切!仲有壽司款式多,點少得火炙壽司同迷你海膽手卷!鰻魚控既我,私心大推鰻魚芝士玉子燒!特濃芝士超好味!晚市食放題,埋單每人都唔使三百蚊,已經食到日本質素食材,你話CP值係咪好高先?!下次一想放題,我一定首選呢間銅鑼灣極尚大喜屋囉~