2021-09-25 68 浏览
估唔到呢間餐廳可以encore返多一件壽司~同女朋友order左13貫目($348)再加一。最尾一件係可以嗌返之前食過12件嘅!一開始有沙律+蒸蛋,沙律🥗上面有櫻花蝦,第一次食沙律會落!好脆口,食落去好新奇~而知蒸蛋亦落左好多蟹柳!質感方面蒸得好滑,稍為多水左少少🤏但so far都好食嘅!由於食得太多件,件件都咁好食,都唔太記得佢啲名!稍為幾件壽司比較特別又好食,可以係到講下~北海道帶子壽司:落左青檸汁,完全可以將帶子嘅精華提昇!鮮甜度亦都倍增!我食得好回味!赤蝦壽司:上面鋪左一塊昆布!咬落去蝦肉非常新鮮,好有口感!而塊昆布亦都幾特別,但食唔出太濃昆布味。中吞拿魚壽司:咬落去入口即融!融到好似以為自己食緊拖羅咁!完全一啲筋都無!右口魚邊壽司:平時聽左口魚就聽得多,右口魚真係第一次!師傅兩邊燒一燒,然後再用一大塊紫菜包住食!佢兩邊都燒過黎,咬落去超肥美!真係分唔到左口同右口魚邊嘅分別墨魚海膽壽司:中間一職海膽,上面用墨魚包住!咬落去勁重海膽味!勁新鮮,完全無苦澀味!由於太好食嘅關係,我就係encore 左一件呢個啦!海膽配炸紫菜:紫菜係即炸,所以好熱!而上面一塊凍海膽,咬落去一凍一熱!而

海膽配炸紫菜:紫菜係即炸,所以好熱!而上面一塊凍海膽,咬落去一凍一熱!而紫菜炸得勁脆!亦都好中意呢舊!
總括黎講,呢間lunch omakase 好抵食,而且師傅都好好客咁介每件壽司,同客人有講有笑,而個waiter 亦都好nice! 我都係提早3星期book星期六lunch!有興趣嘅朋友提前2-3星期book就可以!
2021-09-25