依間位於銅鑼灣既餐廳主打關東風壽喜燒,口味會較輕,吾會有平常食和牛既油膩感,lunch menu有前菜,茶碗蒸,日本A4和牛,日本野菜5款,米飯,漬物,味噌湯,雞蛋蓋飯同甜品,性價比好高🩷🇯🇵JP Wagyu Sukiyaki($580)前菜有粟米布丁,日式蒸蛋同水雲鰻魚,味道酸酸地好開胃茶碗蒸入面有菇,蝦同雞肉,口感嫩滑A4和牛有宮崎肉眼一片及西冷一片,京都姬牛肩肉兩片🥩口味由淡至濃,肉眼同西冷油花分布平均,油脂豐富,口感好嫩滑,而牛肩肉牛味係最濃帶嚼勁餐廳用上九州蘭王蛋同九州無菌蛋, 和牛掛上蛋汁口感更加滑溜,而且日本蛋再配日本米飯食真係一流🥹平時唔太好飯既我都忍唔住要添飯!野菜有豆腐,冬菇,洋蔥,金菇同蒟蒻,吸收哂壽喜燒汁既精華,味道鮮甜🥰雞蛋蓋飯鋪上嫩滑既雞蛋,再配上蔥同芝麻好香口甜品可以揀益力多/抹茶紅豆刨冰,師傅用刨冰機即場刨冰,口感綿密,解暑一流

JP Wagyu Sukiyaki($580)
前菜有粟米布丁,日式蒸蛋同水雲鰻魚,味道酸酸地好開胃

茶碗蒸入面有菇,蝦同雞肉,口感嫩滑

雞蛋蓋飯鋪上嫩滑既雞蛋,再配上蔥同芝麻好香口

2024-08-10