2025-05-29
Superfood Salad呢款素食沙律,主菜有秋葵、茄子、蓮藕、牛油果以及藜麥材料!生菜非常新鮮,材料極為豐富,好適合作前菜✨Soft Shell Shrimp以coral salad作伴菜嘅軟殼蝦,味道帶點微辣,軟殼蝦炸非常香口惹味!Dry Coffee Ground Pork Chop呢款係經過20日嘅乾熟性豬扒!佢嘅鹹香非常突出,而且真係帶點淡淡嘅咖啡香~口感亦軟熟,非常值得一試!有車厘茄及蒜頭作伴碟~Us Striploin 280g今次試咗西冷嘅前腰脊肉,肉質有彈性,味道香濃☺️我哋order咗medium,牛扒切開仲帶有粉粉嘅紅色,超吸引!同樣有車厘茄及蒜頭作伴碟~Grilled Asparagus非常簡單嘅烤蘆筍,但係味道非常香口好食🥰Hand Cut Chips手切薯片,保留香口薯仔味,好食嘅小食🫶🏻?Cacao Miso Cubes以味噌作主味嘅甜品,非常特別,亦有朱古力雪糕作伴碟✨Mille Feuille係一款中西fusion嘅拿破崙酥,既有非常酥脆嘅千層酥,亦以中式嘅紅棗作材料,出乎意外地融合🥰✨
Soft Shell Shrimp
Dry Coffee Ground Pork Chop
Us Striploin 280g
Grilled Asparagus
非常簡單嘅烤蘆筍,但係味道非常香口好食🥰
Hand Cut Chips
手切薯片,保留香口薯仔味,好食嘅小食🫶🏻?
Cacao Miso Cubes
以味噌作主味嘅甜品,非常特別,亦有朱古力雪糕作伴碟✨
Mille Feuille