2023-04-27 46 浏览
今日去咗百德新街食嘢,成條美食街有好多選擇😋見呢間burger有室外同室內嘅位置,環境幾舒適,就決定試吓😝🫶🏻✨菠蘿燒烤醬雞柳漢堡 🍔 $100因為驚過多醬會令到個包好濕就叫咗醬汁另上😋個包外脆內軟,而且濕度岩岩好,有菠蘿、雞柳、生洋蔥、鮮蕃茄同埋生菜🥬由於包嘅份量比較大,切開嚟食會比較容易✨蕃茄好鮮甜,配上酸酸甜甜嘅燒烤醬好開胃😋另外菠蘿好鮮甜爽口,雞柳口感唔錯,成個包好夾,食晒成個都唔會覺得膩😙✨大烤菇芝士牛肉漢堡 🍔 $118大推!入面有芝士、蕃茄、生菜、牛肉同埋烤菇👀大烤菇非常juicy加上肉味香濃嘅牛肉好有質感,配上完全唔漏嘅拉絲芝士,啱哂鐘意食牛肉burger嘅人💦蕃茄微酸,中和到肉嘅膩🫶🏻✨蜜桃冰茶 🍑 $38叫咗少甜少冰😋冰茶都幾大杯而且真係有少甜少冰😂好驚喜嘅係入面有果肉👀飲落紅茶味十足,同蜜桃味好夾😛另外有薄荷葉做點綴👍🏻好清新✨荔枝梳打🥤$38梳打好清新,同冰茶一樣用新鮮荔枝果肉✨好有荔枝味亦冇糖漿味,飲到尾會淡咗但有果肉咬下😝口感加分👍🏻推介✨值得一提嘅係呢間漢堡店可以比食客自行加減配料✨大家可以根據喜好選擇👍🏻🫶🏻份量亦都唔細,銅鑼灣鬧市嚟講性價比好高😝同埋店

菠蘿燒烤醬雞柳漢堡 🍔 $100

大烤菇芝士牛肉漢堡 🍔 $118

蜜桃冰茶 🍑 $38

荔枝梳打🥤$38

值得一提嘅係呢間漢堡店可以比食客自行加減配料✨大家可以根據喜好選擇👍🏻🫶🏻份量亦都唔細,銅鑼灣鬧市嚟講性價比好高😝同埋店員好nice成個環境會令你好enjoy餐飯🫶🏻