家賀屋

Harvest House
2024-07-07 17 浏览
🍣銅鑼灣出名美食多,特別係日本菜,今次同朋友去咗亨環二樓新開嘅日本餐廳食晚餐,試吓佢哋嘅味道如何!👍🏻餐廳環境都算闊落,環境唔錯,菜式都好多選擇,而今次我哋就叫咗一杯麒麟一番榨生啤 (500ml) 、姬路刺身定食、特大赤海蝦(1件) 、自家燒玉子、原條海鰻 (1件) 、牛油果軟殼蟹卷、青龍、關東煮手打烏冬、千層雲呢拿蛋糕同埋椰子雪葩。麒麟一番榨 生啤 (500ml) 餐廳而家推出15周年優惠,三款啤酒都有半價,所以我哋嗌咗三啤試一試,味道唔錯!姬路刺身定食呢款定食有各款魚刺身、牡丹蝦、沙律、茶碗蒸同埋湯,飯有煙靭嘅口感,配合新鮮嘅刺身食,味道一流!特大赤海蝦(1件) 、自家燒玉子、原條海鰻 (1件) 赤海蝦口感彈牙,食落非常新鮮;玉子燒有淡淡香甜味,口感唔錯; 海鰻亦都唔錯,肉質軟嫩!牛油果軟殼蟹卷、青龍另外牛油果軟殼蟹卷食落好fresh,軟殼蟹配合埋牛油果一齊食,唔會好油膩;而青龍卷入邊包住炸蝦,口感外軟內脆,簡直係我最愛!關東煮手打烏冬呢款關東煮手打烏冬份量啱啱好,配料都煮得幾腍,配合埋彈牙嘅烏冬,正呀千層雲呢拿蛋糕 椰子雪葩而最後我哋嗌咗呢兩款甜品,千層雲呢拿蛋糕味道不錯;而椰子

麒麟一番榨 生啤 (500ml)

姬路刺身定食

特大赤海蝦(1件) 、自家燒玉子、原條海鰻 (1件)

牛油果軟殼蟹卷、青龍

關東煮手打烏冬

千層雲呢拿蛋糕 椰子雪葩
而最後我哋嗌咗呢兩款甜品,千層雲呢拿蛋糕味道不錯;而椰子雪葩比較似椰子雪糕,食落有椰子香甜味道,奶味比較重。