睇OpenRice 见呢间中菜甘多好评,就同屋企人黎试下!wow, 点知遇到个楼面黑口黑面😅 问佢隔离枱某一碟𩠌系咩菜式,佢话系套餐,跟住我问佢咁个碟有冇得散叫?佢话有,但系我睇哂成个菜单都冇见到𠮶个菜式,之后佢就甘就行走咗不了了之😅
开心孖宝 $358 x2 📌吊烧鸡(1只)外皮香脆,鸡肉嫩滑.
📌上汤焗西澳龙虾(乌冬底)
龙虾尚算多肉,唔弹牙!配稻庭乌冬!个乌冬overcook左,淋到好似面糊咁👎🏽 .片皮鸭二食 $198📌片皮鸭切到好厚😅 食落似鸭肉包多过片皮鸭!皮唔算好脆,肉偏柴好瘦!配上烟韧既皮同配菜:青瓜、京葱、红椒、韭黄、芥末酱、甜酸酱同甜面酱!不过不失!
📌 豉蒜凉瓜炆鸭件 二食价要了呢个,但系因为我唔食凉瓜,所以就冇食到唔知好唔好食!.大龙趸两食 $348 📌碧绿炒斑球📌蒜蓉蒸头腩我哋十个人,得九旧,所以我无食到!.📌啫啫芥兰煲 $98芥兰好老,有苦味!
.📌锦江海皇豆腐煲 $108
个芡汁打得太劲,食落又唔够调味,一般!.📌蓝妹 (大枝)$29x6
📌糖水紫米露完全唔够甜😅 食咗两啖摆咗喺度! 好想知啲人其实食糖水唔甜,食黎做咩!
.Overall,
开心孖宝 $358 x2
📌吊烧鸡(1只)

外皮香脆,鸡肉嫩滑
📌上汤焗西澳龙虾(乌冬底)

龙虾尚算多肉,唔弹牙!配稻庭乌冬!
个乌冬overcook左,淋到好似面糊咁👎🏽
片皮鸭二食 $198
📌片皮鸭

切到好厚😅 食落似鸭肉包多过片皮鸭!
📌 豉蒜凉瓜炆鸭件
二食价要了呢个,但系因为我唔食凉瓜,
所以就冇食到唔知好唔好食!
大龙趸两食 $348
📌碧绿炒斑球
📌蒜蓉蒸头腩

我哋十个人,得九旧,所以我无食到!
📌啫啫芥兰煲 $98

芥兰好老,有苦味!
📌锦江海皇豆腐煲 $108

个芡汁打得太劲,食落又唔够调味,一般!
📌蓝妹 (大枝)$29x6
📌糖水

紫米露完全唔够甜😅 食咗两啖摆咗喺度!
好想知啲人其实食糖水唔甜,食黎做咩!
Overall, 食物质素一般!服务态度一般!
不会回头
=========================