2024-02-21 32 浏览
ATAS係銅鑼灣一間新加坡餐廳,食到正宗嘅新加坡菜。我哋先叫咗喇沙辣椒老虎蝦,老虎蝦大隻又鮮甜,但最驚喜係佢嘅沙辣椒醬。醬嘅質地細滑,香濃微辣,好惹味,醬汁好足夠,真係令人回味。另外,我哋試咗咖啡骨,呢道菜味道好特別。外脆內軟,有一層甘甜嘅咖啡味,但入面卻好Juicy。至於主食,我哋叫咗海鮮板面。佢哋加咗好多新鮮海鮮,例如鮮蝦同青口,再加上肉碎、蔬菜、江魚仔同溫泉蛋,令到味道更加豐富。一碗熱辣辣嘅海鮮板面,真係令人食得好滿足。飲品方面,我哋叫咗玫瑰露同玫瑰青檸水。兩款飲品都有清甜嘅玫瑰味,好解渴。不過因為太好味,我哋後來仲追加咗玫瑰露恐龍。粉色既飲品真係好靚,特別係美祿粉同玫瑰夾埋,一睇就想影相打卡。