2024-11-02 75 浏览
今晚去咗位於銅鑼灣嘅《Savor Kitchen》,一家剛開業不久嘅樓上西餐廳,裝修雖簡樸,但感覺舒適。餐廳推出了開業優惠,$298就可以品嚐到五道菜的Tasting Menu,非常超值✨Savor Tasting Menu $298 per person 🍴本灣章紅生魚薄片章紅魚切成薄片,肉質爽口,加入意大利白醋和橄欖油,提升了鮮味🍴手拆藍蟹肉多士多士非常酥脆,鋪滿絲絲手拆藍蟹肉,配上法蔥和龍蝦蛋黃醬,味道一流2 選 1🍴白酒煮活蜆意粉蜆肉夠新鮮,意粉有Al dente口感,食落陣陣蒜香和白酒香味🍴炭燒三黃雞胸青醬長通粉用上三黃雞雞胸,肉質嫩滑,啖啖肉之餘亦滲出炭燒香味,配上青醬和藍芝士製成嘅醬汁,香濃又惹味2 選 1🍴香煎三文魚柳外皮煎至香脆,魚柳口感嫩滑,配上檸檬果茸和西洋菜汁,味道出奇地夾🍴炭燒西冷外層焦香,肉質軟嫩帶嚼勁,配上忌廉黑椒汁,簡簡單單已經好好味🍴意大利芝士蛋糕口感幼滑,咖啡味濃帶酒香,出色的一份餐後甜品

🍴本灣章紅生魚薄片

2 選 1
🍴香煎三文魚柳

🍴炭燒西冷

🍴意大利芝士蛋糕
口感幼滑,咖啡味濃帶酒香,出色的一份餐後甜品