2023-11-09
Dinner Tasting Menu $928pp-✨Starter▫️西班牙紅蝦他他🦐▫️香煎北海道刺身帶子兩款starter賣相都好精緻~個紅蝦他他配左柚子啫喱好特別, 同埋個醬油味泡沫🫧都好fancy~個帶子配左黑松露蛋黃慕絲, 仲有青蘋果藜麥蟹肉沙律🍏做伴碟好豐富🤣✨Soup▫️法式龍蝦湯🦞▫️意大利雜菜湯食完starter飲返個熱湯暖胃好舒服😌✨Entree▫️香脆蝸牛薯蓉球▫️香煎鵝肝未試過咁食蝸牛😂😂個薯蓉球同咖哩醬有d搶fo🙊係幾特別既整法~鵝肝好大塊, 夾埋車厘子同車厘子醬食無咁油膩~上main course之前佢會有個番石榴雪葩🍧比你間下場都幾開胃🙌🏻✨Main course▫️澳洲M9和牛肉眼扒▫️香煎智利海鱸魚個扒切落既時候仲擔心好似有d多筋, 點知食落肉質好ok medium rare啱啱好, 同埋牛味好重好juicy🤤另外個sea bass肉質好嫩滑, 外皮又煎到脆脆地👍🏻不過如果佢個sauce係白汁就更好🤣✨Petite four🥨茉莉花蝴蝶酥🍵無睇清楚menu估唔到上甜品之前仲有個小碟有蝴蝶酥同朱古力食~蝴蝶酥好鬆脆同埋真係好重茉莉花味👍🏻👍🏻個榛子朱古力好有金莎fe
✨Starter
✨Main course
▫️澳洲M9和牛肉眼扒▫️香煎智利海鱸魚
✨Petite four
🥨茉莉花蝴蝶酥🍵
無睇清楚menu估唔到上甜品之前仲有個小碟有蝴蝶酥同朱古力食~蝴蝶酥好鬆脆同埋真係好重茉莉花味👍🏻👍🏻個榛子朱古力好有金莎feel🤣最後佢仲上埋杯花茶比我地飲~暖暖地又有花香飲落好舒服😌
✨Dessert of the day
▫️士多啤梨拿破崙▫️Opera Cake
其實我地食到呢度已經好飽😂😂不過佢兩個甜品賣相都好吸引💕我自己中意食朱古力就中意opera cake多d, 我朋友就中意拿破崙多d~最後兩個都話飽既人都係碼食左半份先收手🤣
🥖🍞
最後唔記得講佢一開頭會上一籃自家製麵包~仲分別有辣肉腸南瓜醬, 香草茄子醬同黑醋橄欖油任君選擇~我自己覺得茄子醬幾香幾特別🙌🏻不過其實佢本身d麵包都好夠味同鬆軟, 唔點醬都好食~
-ㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ