2024-06-13 51 浏览
Yau pale ale,香氣同回甘平衡得恰到好處,配方揉合咗美國同紐西蘭嘅啤酒花,經過冷泡法處理,入口散發住獨特嘅熱帶果香,同一陣嘅各樣美食都係絕配。是日餐湯,是日餐湯係甘筍忌廉湯,甘筍味道濃郁,一睇就知道係真材實料,配合 creamy 嘅忌廉口感,不俗。Mano meatball 自家製意式肉丸,肉丸口感鬆軟,帶有脂肪獨有嘅騷香,配合濃濃嘅番茄、洋蔥、大蒜同埋羅勒,以及面頭嘅 parmesan 芝士,味道很讚。Carbonara,入口係滿滿嘅芝士同蛋黃味道,味道濃郁得嚟相當豐富,在味道方面攞咗好高嘅分數,唯獨意粉嘅口感再 al dente 一啲相信會更加好。意式脆皮燒豬腩卷配辣肉腸蘭度豆,豬腩卷外皮香脆,脆皮裏面包裹著嘅豬肉口感軟嫩,油脂及豬味令人滿足,配菜有以橄欖油輕輕調味嘅皇帝菜同車厘茄,夾著豬腩肉同吃,相當配襯,我會選呢一道為今晚之最。Panna cotta,口感紮實,面頭草莓醬嘅酸甜挽回分數不少。