2022-08-04 76 浏览
今次食呢個omakase連埋前菜同甜品總共有27道菜🥰 飽到捧住個肚走😆平日夜晚嚟,壽司吧枱已經坐滿人☺️ 店員幫我地揀左支重米香味的Sake🙂 🔸梵艷純米大吟釀入口好滑,好濃米香味,甜甜地好易入口🥰 (有得揀自己鍾意吧sake杯)🔸北海道白玉粟米前菜呢個粟米好爽甜,一咬落去啲汁多到噴出嚟😂😋🔸沖繩水雲配松葉蟹肉水雲即係海髮菜,口感係一絲絲的,個汁質地濃稠、滑潺潺,味道酸酸地,好開胃😚👍🏻 食到松葉蟹肉的鮮甜!🔸汁煮黑梅貝外形似翡翠螺的黑梅貝,質感爽口有咬口,帶酒味,最入面嘅部分有啲似食緊雞潤🤭(味道同口感都似)🔸活水八爪一次試晒觸鬚和吸盤的部位😬 薄薄地,有咬口同時又好易咬,配搭酸酸的醋啫喱,好清新開胃!🔸原隻小龍蝦刺身小龍蝦係師傅喺我地面前又魚缸捉上嚟即劏嚟食~好新鮮! 龍蝦口感軟軟的,味道偏淡,配wasabi和鰹魚味豉油令鮮味更突出🔸蟹膏豆腐豆腐係蟹膏同豆乳整,食到好濃嘅蟹味面頭仲有松葉蟹肉同德國黑魚子!🔸燒平貝平貝口感有啲似質地較實的帶子,加上七味粉,外層包上紫菜,食落少少辣,幾惹味🔸車海老又名竹節蝦,燒到一成熟,加左柚子皮,好香柚子味🔸活北寄貝柚子味,好鮮甜滑嫩🔸黑鯥燒過的魚皮
平日夜晚嚟,壽司吧枱已經坐滿人☺️

店員幫我地揀左支重米香味的Sake🙂
🔸梵艷純米大吟釀
入口好滑,好濃米香味,甜甜地好易入口🥰

(有得揀自己鍾意吧sake杯)
🔸北海道白玉粟米
前菜呢個粟米好爽甜,一咬落去啲汁多到噴出嚟😂😋

🔸沖繩水雲配松葉蟹肉

🔸汁煮黑梅貝

🔸活水八爪

🔸原隻小龍蝦刺身

🔸蟹膏豆腐
豆腐係蟹膏同豆乳整,食到好濃嘅蟹味

面頭仲有松葉蟹肉同德國黑魚子!

🔸燒平貝

🔸車海老
又名竹節蝦,燒到一成熟,加左柚子皮,好香柚子味

🔸活北寄貝
柚子味,好鮮甜滑嫩

🔸黑鯥
燒過的魚皮好香口😚 聞落去好香魚的油香味,入口咬幾啖好快就溶化,好香濃!

🔸湯葉配三文魚子
湯葉就是豆皮,食落豆味超濃!好香豆味,口感薄薄的,好滑,三文魚子增添咸香味

🔸日本白象拔蚌
彈牙,爽滑鮮甜!配海帶好夾

🔸牡丹蝦刺身
好肥美,口感軟糯軟棉棉,入口整個口腔都有濃郁的味道💕

🔸日本生蠔<獨眼龍>配醋啫喱
味道好濃郁,海鮮味好重,配醋啫喱增加清新感之外,鮮味更突出!

🔸白蝦
原來一份係用左十幾隻蝦整出嚟!食落口感軟棉棉,面頭仲有隻有殼嘅白蝦,炸得好香!仲食到入面啲蝦膏😆

🔸活赤貝
厚身,咬感唔錯,偏爽,鮮甜,鼓油味

🔸香魚bb
好香!炸完好似企喺度咁🤭 皮炸得好脆💜 係成條都食得,但肚位有啲甘味

🔸吞拿魚赤身配馬糞海膽
海膽入口即溶!好濃味,食落好軟棉棉,完全無苦味👍🏻
吞拿魚赤身好滑、幾濃味,咬幾啖就喺口溶左😋 上面嘅蘿蔔苗有啲辣,係蘿蔔味嘅苜蓿

🔸火炙喜知次
火炙後燒到魚油好香,魚肉就比較啖味

🔸原隻紫海膽
海膽每隻得五塊肉~呢個原隻海膽係啖啖肉!!原隻上特別新鮮!口感同味道豐富~不過師傅話而家已經係季尾啦

🔸慢煮4小時南非鮑魚
鮑魚好腍,口感好好咬! 入口係超濃嘅蟹膏味(蟹膏麵豉醬)😋😋😋好食

🔸白海膽
喺全晚三款海膽入面最貴同最高質素的,食落味道濃又Creamy🤤 正

🔸粗筋大拖羅
師傅話係最肥最香口嘅部位!雖然有筋,但啲筋都好嫩,唔會難咬,仲啖啖油香😋入口油份就溶化在口腔!極肥美!好邪惡😁

🔸毛蟹配紫蘇花高湯啫喱壽司
蟹肉一絲絲的配高湯啫喱好鮮甜
仲有紫色的紫蘇花💜 食落有紫蘇味🤭

🔸焗玉子布甸
口感有啲似布甸! 微微嘅甜~ 好有新鮮感的煮法!

🔸龍蝦頭湯

飽到已經飲唔落湯😆

🔸開心果雪糕
有咬口,好棉滑!食到開心果肉😙奶味好濃😋 開心果味好香好正!師傅話原來甜品晚晚都唔同㗎🤤

以$1480一位食到27道菜嚟講
性價比都算高😇 可以一試✨